Basket Talk

Η… κόντρα Γιάννη Αντετοκούνμπο και James Harden φτάνει για πρώτη φορά μέχρι τα playoffs του NBA (video)

Η… κόντρα Γιάννη Αντετοκούνμπο και James Harden φτάνει για πρώτη φορά μέχρι τα playoffs του NBA (video)

Θα υπάρξει νέα ένταση τώρα που κρίνεται το μέλλον δύο ολόκληρων franchises;

Οι Milwaukee Bucks αντιμετωπίζουν στους ημιτελικούς της Ανατολής τους Brooklyn Nets και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μονομαχήσει για πρώτη φορά στην postseason με τη… νέμεσις του, James Harden. O all-around «Greek Freak» (23,5π. 15ρ. 7,8ασ.) πήρε εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό από τους Heat… σκουπίζοντας τους με 4-0. Από την άλλη, ο «Μούσιας» (27,8π. 7,2ρ. 10,6ασ.) οργίασε στην επικράτηση της ομάδας του με 4-1 επί των Boston Celtics, όντας ο καλύτερος της θαυματουργής τριάδας των Νεοϋορκέζων.

Ο Έλληνας superstar -ακόμα και αν το έχει αρνηθεί- φαίνεται πως βρίσκεται σε μια χρόνια αντιπαράθεση με τον 31χρονο γκαρντ που έχει εκδηλωθεί, είτε εντός αγωνιστικού χώρου, είτε εκτός αυτού, με τους δύο πρωταγωνιστές να ανταλλάσσουν συχνά υποτιμητικά σχόλια.

Το «BN Sports» σας παρουσιάζει όλα τα επεισόδια της κόντρας μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και James Harden:

Η πρώτη… τεταμένη γνωριμία τους

Στις 29 Νοεμβρίου του 2014 οι Bucks του δευτεροετή Γιάννη υποδέχονται στο Fiserv Forum τους Rockets του James Harden. Η αναμέτρηση έχει φαβορί, αφού τα «Ελάφια» δεν θύμιζαν σε τίποτα την τωρινή εκδοχή τους και οι «Ρουκέτες» ήταν τότε ομάδα πρωταθλητισμού. Στα 3:19 πριν τη λήξη, ο Αντετοκούνμπο παίζει μια καλή άμυνα στον «Μούσια», κερδίζει το επιθετικό του φάουλ, προκαλώντας τον εκνευρισμό του. Οι δυο τους ανταλλάσσουν… βαριές κουβέντες, ο συμπαίκτης του Γιάννη, Larry Sanders, τρέχει να τον υπερασπιστεί και απειλείται σύρραξη. 


Η… πάσα που λάτρεψαν τα μίντια

Μετά από 5 χρόνια και συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου του 2019, ο «Greek Freak» πρωταγωνιστεί άθελά του σε μια φάση που γίνεται viral. Σημαδεύει λανθασμένα στην προσπάθεια του να πασάρει στον Malcolm Brogdon, με τη μπάλα να καταλήγει με δύναμη στο κεφάλι του Harden. Το συμβάν ήταν καθαρά αγωνιστικό, αλλά λατρεύτηκε από τα μίντια που ενδεχομένως του έδωσαν περισσότερη προβολή απ’ όσο πραγματικά του άξιζε.


Η αντιπαλότητα για το βραβείο του πολυτιμότερου

giannis-award.jpg


Τη σεζόν 2018-19 Γιάννης και Harden μονοπωλούν τις συζητήσεις για τον τίτλο του MVP. Ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο στυλοβάτης της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ (60-22) στο NBA, ενώ ο απόφοιτος του Arizona State πραγματοποιεί μια ασύλληπτη χρονιά καταγράφοντας ιστορικές επιδόσεις στο σκοράρισμα (36,1 πόντους ανά βραδιά). Ο superstar του Milwaukee κερδίζει τελικά το βραβείο, κάτι που πυροδοτεί μπαράζ αντιπαραθέσεων.

«Ένας τύπος πήρε μια ομάδα γεμάτη τραυματισμούς, από τη 14η θέση την έφτασε, σκοράροντας για 32 συνεχόμενα παιχνίδια πάνω από 30 πόντους. Μέσα στη σεζόν έβαλε πάνω από 50 πόντους οκτώ φορές και πέτυχε και δύο 60ρες. Δεν γίνεται να μιλάμε ακόμα για τον Αντετοκούνμπο», δήλωσε ο Harden που πρόσθεσε πως: «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την αρχή της χρονιάς δημιούργησαν ένα κλίμα υπέρ του Γιάννη».

Οι Rockets υπερασπίζονται δημοσίως τον παίκτη τους αμφισβητώντας τον «Greek Freak», που απαντώντας θα υποστηρίξει: «Αυτές είναι οι απόψεις τους. Εγώ ένα έχω να πω, πως το τρόπαιο είναι στο δικό μου σπίτι».

Από την ειρωνεία για το τρίποντο… στην υπόνοια για το flopping

Το τζάμπολ της νέας σεζόν βρίσκει τα «Ελάφια» ξανά στο Toyota Center. Ο Γιάννης επιχειρεί ένα τρίποντο, κάνει airball και ο Harden δεν χάνει την ευκαιρία να τον ειρωνευτεί.


Ένα μήνα μετά θα έρθει η σειρά του Αντετοκούνμπο να θίξει τον τρόπο παιχνιδιού του «Μούσια», λέγοντας πως: «Το σύστημα του ΝΒΑ θέλει να κάνεις flop. Σε θέλουν αδύναμο και θα σε ανταμείψουν με φάουλ. Δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω τέτοιος παίκτης». Φωτογραφίζοντας τον Harden που ήταν τότε ο πρώτος παίκτης της Λίγκας σε κερδισμένα φάουλ.

Το All Star Game του Σικάγο που έριξε… λάδι στη φωτιά

«Greek Freak» και LeBron James είναι οι αρχηγοί των δύο ομάδων. Έρχεται η σειρά του Γιάννη να διαλέξει παίκτη και στις επιλογές του είναι ο James Harden, ο Kemba Walker και ο Trae Young. Εξαιρεί τον Harden και στελεχώνει την ομάδα του με τον Walker. Όταν τον ρώτησαν γιατί αγνόησε τον «Μούσια», απάντησε αστειευόμενος πως: «Θέλω κάποιον που να πασάρει». Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα και την ήττα της ομάδας του (157-155), ο Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη τύπου θα κάνει άλλη μια έμμεση επίθεση, λέγοντας: «Το πλάνο της ομάδας στις τελευταίες κατοχές ήταν να δώσουμε τη μπάλα σε όποιον παίκτη αμύνεται από τον James Harden».


Η υπονόμευση με το… no skill at all

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, ο «Μούσιας» φιλοξενείται από το ESPN και τη Rachel Nichols. Στο χιουμοριστικό σχόλιο του Γιάννη που αμφισβήτησε την ικανότητα του στις τελικές πάσες, απαντά: «Πραγματικά, δεν μπορώ να βρω που είναι το αστείο, αφού μετράω περισσότερες ασίστ από τον Kemba». Ενώ, ανεβάζοντας τους τόνους, προσθέτει: «Μακάρι να ήμουν 2.11, να τρέχω και να καρφώνω. Αυτό δεν απαιτεί ικανότητα. Ξέρω να παίζω μπάσκετ και ξέρω πως είμαι ικανός».


Τόσο η πίεση που δημιουργούν τα playoffs, όσο και το εκρηκτικό παρελθόν του συγκεκριμένου ζευγαριού, δεν αποκλείεται να μας χαρίσουν ένα νέο κεφάλαιο της κόντρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον James Harden. Ειδικά τώρα που διακυβεύονται οι κόποι μιας ολόκληρης σεζόν.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης