Basket Talk

Nets – Bucks 115-107: Ολομόναχος ο Αντετοκούνμπο και 1-0 για το Brooklyn (video)

Nets – Bucks 115-107: Ολομόναχος ο Αντετοκούνμπο και 1-0 για το Brooklyn (video)
Υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Durant και Irving τα «Ελάφια» που θα ψάξουν το… διπλό στο Barclays Center ξανά σε δύο ημέρες.

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι Brooklyn Nets που επικράτησαν σχετικά εύκολα των Milwaukee Bucks με 115-107, κάνοντας το 1-0 στη σειρά που θα δώσει το ένα εισιτήριο για τους Τελικούς της Ανατολής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (34π. 11ρ. 4ασ.) ήταν ο μόνος παίκτης του Budenholzer που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και παρά την εξαιρετική του εμφάνιση δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού ο James Harden ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί μηρό μετά από ένα drive του και αποχώρησε από την αναμέτρηση στα πρώτα 43 δευτερόλεπτα. Οι Bucks πήραν ένα ισχνό προβάδισμα (20-11) όμως γρήγορα οι Irving και Durant ανέλαβαν δράση ισορροπώντας την αναμέτρηση για τους Nets (44-42).

Ο Γιάννης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση τιμωρώντας διαρκώς τα αργά πόδια των προσωπικών του αντιπάλων. Εξαιρώντας τον Lopez (19π. 5ρ.), κανένας άλλος παίκτης των «Ελαφιών» δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Ο Middleton (13π. 13ρ. 4ασ.) ήταν εκνευριστικά άστοχος (6-23 σουτ), ο Holiday (17π. 9ρ. 6ασ.) δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, ενώ και ο πάγκος των Bucks στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων όντας ανήμπορος να αναδείξει έναν συμπρωταγωνιστή του «Greek Freak».


Στην αντίπερα όχθη, οι Durant (29π. 10ρ. 3ασ.) και Irving (25π. 5ρ. 8ασ.) είδαν τον Joe Harris (19π. 5-9 τρίποντα) να είναι ξανά οικονομικός στην επίθεση και τον Griffin να τελειώνει με 18 πόντους και 14 ασίστ παρά τις δυσκολίες που του έβαλε το μαρκάρισμα του Γιάννη. Σημαντική ήταν και η συμβολή του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Mike James, που βρήκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του «Μούσια», αριθμώντας 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 30 λεπτά.

 

Οι Nets, μετά το κακό τους ξεκίνημα, πήραν… κεφάλι στο σκορ και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, αφού προηγήθηκαν μέχρι και με διαφορά 19 πόντων. Οι Bucks προσπάθησαν να επιστρέψουν, αλλά ήταν απογοητευτικοί πίσω από τη ζώνη του τριπόντου (20% με 6-30) και γνώρισαν έτσι την ήττα με το τελικό σκορ (115-107) να μην αποτυπώνει πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων.

 

 

Screenshot_139.png

Screenshot_138.png

To Game 2 της σειράς θα διεξαχθεί ξημερώματα Τρίτης 8/6 στις 2:30 ξανά στο γήπεδο των Nets. Με τα τωρινά δεδομένα, η παρουσία του James Harden μοιάζει δύσκολη και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν οι Bucks να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο φέροντας το πλεονέκτημα της έδρας στο Milwaukee.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης