Basket Talk

VTB League: Η ΤΣΣΚΑ «καθάρισε» την Ούνικς και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για ένατη συνεχόμενη σεζόν (video)

VTB League: Η ΤΣΣΚΑ «καθάρισε» την Ούνικς και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για ένατη συνεχόμενη σεζόν (video)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διατήρησε τα σκήπτρα της εντός συνόρων και με νίκη επί της Ούνικς Καζάν (89-81) έκανε το 3-0 στην σειρά των τελικών και κατάκτησε το πρωτάθλημα στη VTB League.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ο μεγάλος νικητής στον ελληνικό «εμφύλιο» με τον Δημήτρη Πρίφτη στους τελικούς της VTB League και παρότι είχε μειονέκτημα έδρας η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκανε το 3/3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (89-81) και πανηγύρισε για ένατη συνεχόμενη φορά τον τίτλο και ενδέκατη συνολικά.

 

Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Παρά την υπερπροσπάθεια του «διπλού» Τζον Μπράουν με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα. Από τους Μοσχοβίτες ξεχώρισαν οι Τορνίκε Σενγκέλια και Ουίλ Κλάιμπερν με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών αναδείχθηκε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ακολούθησαν ένα γρήγορο στυλ παιχνιδιού και στα πρώτα πέντε λεπτά ήταν αρκετά εύστοχες (15-14). Φόιγκτμαν, Χάκετ και Σενγκέλια ήταν οι τρεις «σωματοφύλακες» της ΤΣΣΚΑ και της έδωσαν προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (29-24). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με ένα επιμέρους σκορ 7-0 έφτασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (36-24) και από την Ούνικς Καζάν μόνο ο Τζον Μπράουν έδειχνε ικανός να σταματήσει τους γηπεδούχους (16 πόντους). Όμως οι γηπεδούχοι έλεγξαν όλες τις στατιστικές κατηγορίες και με τον Χάκετ να «πυροβολεί» (2/2 τρίποντα) διατήρησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα (52-40). H TΣΣΚΑ επέστρεψε στο παρκέ το ίδιο... αφηνιασμένη και με τον Σενγκέλια σε μεγάλα... κέφια, αύξησε την διαφορά στο σκορ (61-44). Η Ούνικς έψαχνε τρόπους να μειώσει την διαφορά με τους Ουάιτ και Σμιθ αλλά η διαφορά δεν έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα (77-66). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το μαχαίρι... στα δόντια και με ένα επιμέρους 9-0 μείωσε και απείλησε την ΤΣΣΚΑ (77-75). Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα πέντε λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν πέτυχαν πόντο και η ΤΣΣΚΑ με τον Κλάιμπερν πήρε ισχυρό προβάδισμα 84-75 (2:45"). Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι γηπεδούχοι πήραν την τρίτη απαιτούμενη νίκη στην σειρά για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα (89-81).



Τα δεκάλεπτα: 29-24,52-40,77-66, 89-81

Δείτε την στατιτιστική του αγώνα ΕΔΩ



 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης