Basket Talk

NBA: Κλίπερς και Χοκς ισοφάρισαν τις σειρές, ο Γιάννης στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν (video)

NBA: Κλίπερς και Χοκς ισοφάρισαν τις σειρές, ο Γιάννης στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν (video)
Oι σειρές των ημιτελικών στις δύο περιφέρειες, Κλίπερς-Τζαζ και Σίξερς-Χοκς, συνεχίζουν να προσφέρουν συγκινήσεις, και από την δράση τα ξημερώματα (15/6) ξεχώρισε η ηγετική εμφάνιση του Τρέι Γιανγκ και το σούπερ... δίδυμο Λέοναρντ-Τζορτζ, ενώ ο «Greek Freak» συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ.
Σχετικά Άρθρα


Οι έδρες «μίλησαν» για ακόμη μία φορά και οι σειρές στην ημιτελική φάση των δύο περιφερειών, Κλίπερς-Τζαζ και Σίξερς-Χοκς, βρίσκονται πλέον στο 2-2. Από τη μία οι Ατλάντα Χοκς με μία επική ανατροπή δεν επέτρεψαν στους Φιλαδέλφεια Σίξερς να τους κάνουν δεύτερο συνεχόμενο break στην έδρα τους (103-100). Από την άλλη οι Λος Άντζελες Κλίπερς υπερασπίστηκαν ξανά την έδρα τους και από το 2-0 έφεραν στα ίσια την σειρά (118-104).

Ατλάντα Χοκς - Φιλαδέλφεια Σίξερς 103-100

Τα «γεράκια» έχουν παλμό και μετά την ψυχρολουσία και τις ήττες που είχαν δεχθεί στους δύο προηγούμενους αγώνες, ο Τρέι Γιανγκ με μία εμφάνιση... ρεκόρ κατάφερε να αποτρέψει το τρίτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα (103-100). Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 24 πόντους και μοίρασε 18 ασίστ, κάτι που τον καθιστά τον νεότερο παίκτη στην ιστορία των play offs που φτάνει σε αυτό τον αριθμό.

Ο φιναλίστ για το βραβείο του φετινού MVP, Τζόελ Εμπίντ, είχε δώσει σαφή πλεονέκτημα στους Σίξερς από το πρώτο ημίχρονο (62-49), ενώ είχε προλάβει να γίνει «διπλός» με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος η ροή του αγώνα άλλαξε και ο Γιανγκ βρήκε περισσότερους υποστηρικτές, με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Κόλινς να δίνουν σημαντικές λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου.



Οι Σίξερς βρίσκονταν πλέον πίσω στο σκορ και τα νεύρα δεν άργησαν να εμφανιστούν, με τον Τζόελ Εμπίντ να βγαίνει εκτός εαυτού και να ζητάει προς τον κόσμο να σωπάσει, όχι και με τόσο κομψό τρόπο. Ο Γιανγκ έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και αυτός ήταν που ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή, ενώ ο Σεθ Κάρι στην εκπνοή έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση.

 

Λος Άντζελες Κλίπερς - Γιούτα Τζαζ 118-104

Σαν σε... περίπατο εξελίχθηκε ο τέταρτος αγώνας της σειράς στο Λος Άντζελες με το δίδυμο Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ να κάνουν... όργια απέναντι στους Γιούτα Τζαζ (118-104). Oι δύο αστέρες της ομάδας του Τάιρον Λου σημείωσαν από 31 πόντους ο καθένας, ενώ ο Λέοναρντ πρόσφερε την πιο εντυπωσιακή στιγμή της βραδιάς, κάνοντας poster τον Φέιβορς και προκαλώντας την έκπληξη των παικτών των δύο ομάδων.
Από την αρχή του αγώνα τα πράγματα είχαν πάρει τον... δρόμο τους, με τους Κλίπερς να φτάνουν την διαφορά στην δεύτερη περίοδο μέχρι και στο +29 (51-22). Παρά την υπερπροσπάθεια του Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος σημείωσε 37 πόντους, δεν κατάφερε να επαναφέρει ποτέ τους «μορμόνους» στο σκορ. Μοναδικό «μελανό» σημείο από την εξαιρετική εμφάνιση των Κλίπερς ήταν ο τραυματισμός του Λέοναρντ, 4.5 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης έπειτα από φάουλ του Ινγκλς και φάνηκε να νιώθει ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο.

Ελληνικό χρώμα στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν

Μετά από ψηφοφορία των μέσων, των προπονητών και των παικτών, αναδείχθηκε η καλύτερη αμυντική πεντάδα για την αγωνιστική περίοδο 2021/22, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για τρίτη διαδοχική σεζόν, ενώ πέρυσι είχε κατακτήσει και το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού.

Αυτό το κατόρθωμα καθιστά αυτομάτως τον «Greek Freak» σε έναν από τους πιο αξιόπιστους αμυντικούς του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των ομάδων, όσον αφορά τις ικανότητές του στην πίσω πλευρά του γηπέδου.
Όμως δεν είναι ο μοναδικός παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς που επιλέχθηκε, καθώς και ο Τζρου Χόλιντεϊ απέδειξε από την πρώτη του σεζόν στο Ουισκόνσιν ότι θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στην άμυνα για τα «ελάφια» εκτός από το οργανωτικό κομμάτι. Φυσικά δεν γινόταν να λείπει από την πεντάδα ο καλύτερος αμυντικός της σεζόν, Ρούντι Γκομπέρ, ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις εξασφάλισαν οι Μπεν Σίμονς και Ντρέιμοντ Γκριν.
Νίκος Τσώτας

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης