Basket Talk

Προολυμπιακό: Αποκλεισμός για την Σενεγάλη λόγω κρουσμάτων!

Προολυμπιακό: Αποκλεισμός για την Σενεγάλη λόγω κρουσμάτων!
Μια ακόμη ομάδα "έπεσε" θύμα του Covid-19.
Σχετικά Άρθρα

Tο ρόστερ των 24 συμμετεχόντων ομάδων ανακοινώθηκαν λίγο πριν από την έναρξη των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά της FIBA.

Έξι ομάδες θα αγωνιστούν σε κάθε τουρνουά, με τον νικητή κάθε διοργάνωσης να εξασφαλίζει τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου. Οι δύο κορυφαίες ομάδες από κάθε όμιλο στα τέσσερα τουρνουά θα περάσουν στον ημιτελικό, ενώ στις 4 Ιουλίου, θα διεξαχθούν οι τελικοί στο Βελιγράδι, Κάουνας, Σπλιτ και Βικτώρια.

Η εθνική ομάδα της Σενεγάλης ωστόσο δεν θα συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Η FIBA ενημερώθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία της Σενεγάλης για διάγνωση κρουσμάτων COVID-19 κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στη Γερμανία. Παρά τη συνεχή προσπάθεια της FIBA και της Γερμανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ για υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Σενεγάλης, η ομάδα δεν θα είναι σε θέση να ταξιδέψει στο Βελιγράδι και να λάβει μέρος στο Προολυμπιακό.

 


Επομένως τα παιχνίδια Πουέρτο Ρίκο - Σενεγάλη και Σενεγάλη - Ιταλία δεν θα διεξαχθούν και η Σενεγάλη θα χάσει στα χαρτιά αυτά τα δύο παιχνίδια. Οπότε ο όμιλος θα γίνει με δύο ομάδες, οι οποίες αμφότερες προκρίνονται στην επόμενη (ημιτελική) φάση.



Η FIBA θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση του COVID-19 και να κοινοποιεί τυχόν περαιτέρω ενημερώσεις.

Οι τέσσερις ομάδες που προκρίνονται θα ενταχθούν στις οκτώ ομάδες που έχουν ήδη κερδίσει τη συμμετοχή της χώρας τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Αυτές είναι: η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Γαλλία, το Ιράν, η Νιγηρία, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες (προκρίθηκαν απευθείας μέσω του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ FIBA 2019) και η Ιαπωνία που προκρίθηκε ως οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης