Basket Talk

ΝΒΑ: O... ασταμάτητος Paul George κράτησε ζωντανούς τους Clippers! (video)

ΝΒΑ: O... ασταμάτητος Paul George κράτησε ζωντανούς τους Clippers! (video)

Los Angeles Clippers δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα τους και στέρησαν την χαρά από τους Phoenix Suns να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στους τελικούς του ΝΒΑ, επικρατώντας στην Αριζόνα με σκορ 116-102 και μείωσε τη σειρά στο 3-2.

Σχετικά Άρθρα

Η ομάδα του Tyronn Lue έχει ακόμη... παλμό και όσο έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον Paul George μπορεί να ελπίζει. Ο Αμερικανός all star παίκτης πραγματοποίησε μία «μυθική» εμφάνιση, καταρρίπτοντας ατομικά ρεκόρ και σημειώνοντας «στοιχειωμένες» επιδόσεις.

Οι Clippers χάλασαν το πάρτι που είχαν στήσει οι Suns στην έδρα τους και επικρατώντας με 116-102, μεταφέρουν τη σειρά πλέον στο Staples Center όπου θα χρειαστούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για ακόμη μία φορά.

Αν και απουσίαζαν από το Game 5 οι Kawhi Leonard και Ivica Zubac για τους Clippers ο George κάλυψε τα κενά τους. Για την ακρίβεια ο Αμερικανός παίκτης σημείωσε 41 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής και σημείωσε ρεκόρ καριέρας σε play offs. Παράλληλα μέτρησε 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, με αποτέλεσμα να πιάσει κάποιους «θρύλους» του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το 18ο παιχνίδι του στην postseason φέτος, όπου σημείωσε 20+ πόντους και αυτό το έχουν πετύχει μόνο οι Michael Jordan (1992,1997,1998), Kobe Bryant (2008) και Kevin Durant (2012,2018).

Οι ατομικές διακρίσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ο George έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Clippers, ο οποίος σημείωσε σε έναν αγώνα postseason 40+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ, ενώ κατέγραψε και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, όντας ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του ΝΒΑ, όπου πετυχαίνει σε αγώνα postseason τουλάχιστον 75% στα δίποντα (15/20), 100% στις βολές (8/8) και 50% στα τρίποντα (3/6).

Πάντως είχε σημαντική στήριξη και από δύο παίκτες-κλειδιά, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, με τον Marcus Morris να πετυχαίνει 22 πόντους και να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του και ο Reggie Jackson με 23 πόντους (4/7 τριπ.). Συγκινητικός ήταν και ο DeMarcus Cousins, ο οποίος παρότι βρέθηκε στο παρκέ για 11 λεπτά πρόλαβε να πετύχει 15 πόντους.

Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι γνωστές... απειλές, με τον Devin Booker να φτάνει στους 31 πόντους και τον Chris Paul να «αγγίζει» το double-double με 22 πόντους και 8 ασίστ. Αντιθέτως το double-double το πέτυχε ο θηριώδης σέντερ, Deandre Ayton, με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι στην αρχή, με τις δύο ομάδας να κλείνουν το πρώτο δωδεκάλεπτο ισόπαλες (36-36) αλλά στην πορεία οι φιλοξενούμενοι έχτισαν μία μικρή διαφορά και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 59-52. Ο Paul George όσο συνέχιζε να είναι εύστοχος τόσο και οι Clippers είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μία διψήφια διαφορά (91-78) και να στηριχθούν πάνω σε αυτήν μέχρι το τέλος (116-102).



Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης