Basket Talk

Δημήτρης Αγραβάνης για Κέντρικ Πέρι: «Γκαρντ με προσωπικότητα που δεν φοβάται την ευθύνη»

Δημήτρης Αγραβάνης για Κέντρικ Πέρι: «Γκαρντ με προσωπικότητα που δεν φοβάται την ευθύνη»
Ο φόργουορντ του Προμηθέα Πάτρας ακτινογραφεί το εν δυνάμει νέο πράσινο απόκτημα...
Ο νέος προπονητής του ΠαναθηναϊκούΔημήτρης Πρίφτης έχει δώσει το πράσινο φως για την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Κέντρικ Πέρι και ποιος καλύτερος να σχολιάσει στο «BN Sports» το προφίλ του εν δυνάμει νέου “πράσινουγκαρντ, από κάποιον που τον αντιμετώπισε τη φετινή σεζόν. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έμαθε τι σημαίνει το να αντιμετωπίζεις τον Πέρι, με τον... οδυνηρό τρόπο.

rion-brown-cedevita-olimpija-ljubljana-photo-olimpija-ales-fevzer-ec20.jpg

Το βράδυ της 10ης Δεκέμβριου 2020, ο Προμηθέας φιλοξενήθηκε από την Τσεντεβίτα/Ολίμπια στη «Στόζιτσε Αρένα» της Λιουμπλιάνα, με στόχο το εισιτήριο των «16» του EuroCupTo δεύτερο δεκάλεπτο έμοιαζε…ονειρικό για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, με την διαφορά να φτάνει έως και το +15, μέχρι να αναλάβει δράση ένας μετρίου- μπασκετικού- αναστήματος «κοτσίδιας».

Ο λόγος για τον Κέντρικ Πέρι, που για τρεις περιόδους, κρατούσε την ομάδα του «ζωντανή» και ήταν εκείνος τον οποίο ξεχώρισε ο Δημήτρης Αγραβάνης για την ηρεμία του, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο άκουσμα του ονόματος του Πέρι ο “Άγρα” αρκέστηκε σε μία απλή φράση: «είναι πολύ καλός παίκτης και έχει προσωπικότηταείπε, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του Αμερικανού γκαρντ ο οποίος εκείνο το βράδυ «πλήγωσε» τον Προμηθέα με 24 πόντους.

Η εμπειρία του Αγραβάνη σε ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι αδιαμφισβήτητη, οπότε όταν χαρακτηρίζει τον εν δυνάμει παίκτη του Παναθηναϊκού, ως «ένα καλό ποιντ-γκαρντ», προσθέτει αρκετά «συν» στα ερωτηματικά που μπορεί να έχει ο κόσμος του «Εξάστερου» για την επιλογή του Πρίφτη.

Διαμορφώνοντας το… προφίλ του Πέρι τόνισε: «Είναι πολύ αθλητικός με αξιόπιστο τρίποντο και καλή διείσδυση με το δεξί χέρι, ενώ δεν παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Τοποθετεί τα χέρια του εξαιρετικά πάνω στη μπάλα και λειτουργεί πολύ με deflections».

Στο μεταξύ Προμηθέα και Τσεντεβίτα/Ολίμπια παιχνίδι, μάλιστα, ο 26χρονος Έλληνας φόργουορντ παρατήρησε την ψυχραιμία του αντιπάλου του ακόμη και όταν η ομάδα του είχε βρεθεί να «κυνηγάει» στο σκορ. Στο φινάλε, δε, ο Πέρι έβαλε 5 καθοριστικούς, για την εξέλιξη του αγώνα, πόντους “σφραγίζοντας” τη νίκη της σλοβενικής ομάδας.

«Είναι από τους παίκτες που μπορούν να πάρουν την τελευταία απόφαση αν χρειαστεί και να κρίνουν το παιχνίδι». Με αυτά το λόγια έκλεισε ο Αγραβάνης τη συζήτηση για τη συνολική εικόνα που του άφησε εκείνο το βράδυ ο Κέντρικ Πέρι. Για το αν θα τον δούμε την ερχόμενη σεζόν να αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ; Απομένουν μόνο τα τυπικά!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης