Basket Talk

Bobby Portis: O… ημίτρελος αντικαταστάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Bobby Portis: O… ημίτρελος αντικαταστάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το περιστατικό με τον Mirotic, σε X-Factor των Milwaukee Bucks στον 5ο τελικό της Ανατολής

Σχετικά Άρθρα

Μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Bobby Portis βρήκε ξανά ρόλο στο rotation του Mike Budenholzer υπενθυμίζοντας πως μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό ρολίστα για τους Milwaukee Bucks. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά δεν θα τον κατατάξουν ποτέ μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της Λίγκας, ωστόσο υπάρχουν αρκετές -όχι και τόσο μπασκετικές- περιπτώσεις που ο «Crazy Eye» έγινε το πρόσωπο των ημερών στο NBA.

«Όταν καθόμουν στον πάγκο, πολλές φορές φανταζόμουν ότι οι αντίπαλοι χαστούκιζαν τη μητέρα μου για να έχω μεγαλύτερο κίνητρο τη στιγμή που θα χρειαστεί να αγωνιστώ ξανά». Ίσως αυτή η φράση του Portis να περιγράφει ιδανικά τόσο το περίσσιο πάθος του, όσο και την... ημίτρελη ψυχοσύνθεση του.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Μεγάλωσε στο Little Rock του Arkansas, μια περιοχή συνυφασμένη με την γκαγκστερική κουλτούρα, με τους ήχους των πυροβολισμών να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Όταν ήταν 10 μηνών, ο πατέρας του έφυγε απ’ το σπίτι, αφήνοντας ολομόναχη τη μητέρα του που δούλευε καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας για να συντηρήσει τα τέσσερα παιδιά της.

Η Edwards είναι η μεγάλη του αδυναμία. Έκανε τα πάντα για να μην του λείψει τίποτα και για να μπορέσει να αποφύγει την εγκληματικότητα και τη μιζέρια του Little Rock. Παράλληλα αυτή τον μύησε στον αθλητισμό, αρχικά στο μπέιζμπολ και μετέπειτα στο αγαπημένο του μπάσκετ.

Ο 26χρονος ψηλός είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Πολλές φορές δεν μπορεί να ελέγξει το θυμό του ξεπερνώντας συχνά τα όρια.

 Ωστόσο, το highlight του… ατίθασου εαυτού του συνέβη στις 17 Οκτωβρίου του 2017. Σε προπόνηση των Bulls, οι τόνοι ανέβηκαν σε μια αψιμαχία του με τον Nikola Mirotic. Αποτέλεσμα; Ο Portis γρονθοκόπησε τον «Miro» στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με διάσειση και σπασμένα οστά στο πρόσωπο. Ο νυν forward/center των Bucks είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό για τους 8 επόμενους αγώνες.

Τουλάχιστον, η συνύπαρξη του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δείχνει αρμονική…

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης