Basket Talk

Μιχάλης Λούντζης: Ο 33ος «διπλός πράκτορας» των «αιωνίων»

Μιχάλης Λούντζης: Ο 33ος «διπλός πράκτορας» των «αιωνίων»

Ο Μιχάλης Λούντζης είναι πλέον παίκτης των «ερυθρόλευκων» και αποτελεί τον 33ο «διπλό πράκτορα» που αλλάζει στρατόπεδο μεταξύ των «αιωνίων».

Ο νεαρός Έλληνας γκαρντ, ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και από εκεί, στα 16 του χρόνια, μεταφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, το 2014. Στο «τριφύλλι» είχε την τύχη να βρεθεί συμπαίκτης με πολλούς έμπειρους παίκτες που του…μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους. Διαμαντίδης, Φώτσης και Γκίστ ήταν μερικοί από αυτούς. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι πως εκείνη τη χρονιά βρέθηκε συμπαίκτης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Αντώνη Κόνιαρη, παίκτες που την τελευταία σεζόν έπαιξαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η μεγάλη απόφαση του Σπανούλη, η…ανταλλαγή των ψηλών και ο «Παπ»

Χωρίς_τίτλο.png
Του Λούντζη, προηγήθηκαν άλλοι 32 παίκτες που έκαναν το "ταξίδι" από την πράσινη στην κόκκινη όχθη ή ανάποδα. Κάποιες από τις περιπτώσεις ήταν φυσικά πιο ιδιαίτερες από άλλες. Με πρώτη αυτή του Βασίλη Σπανούλη.
Το καλοκαίρι του 2010 το συμβόλαιο μεταξύ Παναθηναϊκού και Βασίλη Σπανούλη ολοκληρωνόταν. Ήταν η στιγμή της μεγάλης απόφασης για τον πολύπειρο Έλληνα. Ο "Σπαν" δεν ήθελε πια να βρίσκεται στη σκιά του Διαμαντίδη και σε... συνεργασία με τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, για 3 χρόνια, που του προσέφεραν οι Πειραιώτες έκαναν τα πράγματα πιο «εύκολα». Έτσι λοιπόν ο Βασίλης έκανε το άλμα από την μία όχθη του «ωκεανού» στην άλλη και έγινε ο πλέον αγαπημένος παίκτης του «κόκκινου» λαού και ο άνθρωπός που…λάτρευαν να μισούν οι «πράσινοι».
Το 1991 ο τότε ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, έκανε πρόταση για να φέρει στο λιμάνι τον παίκτη της Παρτιζάν, Ζάρκο Πασπάλι. Κίνηση που έμελλε να αλλάξει την ροή της ιστορίας για τους ερυθρόλευκους. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ όμως μετά από 3 χρόνια, τον Αύγουστο του 1994, αποδέχτηκε την πρόταση των αφών Γιαννακόπουλων και από κάτοικος Πειραιά, μετακόμισε στην Αθήνα και έκτοτε μπήκε στη μαύρη λίστα για μεγάλη μερίδα των Ολυμπιακών οπαδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά, στην ιστορία του Ζάρκο ήρθε να προστεθεί και ο Ουκρανός Σάσα Βολκόφ, ο οποίος ακολούθησε την ακριβώς ανάποδη πορεία από τον Μαυροβούνιο.
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν η τελευταία περίπτωση απευθείας μετάβασης ανάμεσα στους αιώνιους. Ο αρχηγός των «πράσινων» το καλοκαίρι του 2018 πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα που αγωνίστηκε και ο πατέρας του. Η μεταγραφή του έκανε ντόρο, και ο «Πάπι» έγινε σημείο αναφοράς από το «τριφύλλι» και στη συνέχεια αρχηγός του!

Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες που δεν κέρδισαν τους φιλάθλους

Υπήρχαν πάντως και δύο περιπτώσεις παικτών που δεν «συγκίνησαν» τους φιλάθλους της νέας τους ομάδας.
Ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε παίκτης του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2017 αρκετά χρόνια αφού είχε φύγει από τον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» όμως δεν είχαν ξεχάσει τις περίφημες… 10 μέρες που είχε σχηματίσει με τα δάχτυλά του μετά τον χαμένο (για τον Ολυμπιακό) ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκα το 2009 στο Βερολίνο. Αποτέλεσμα ήταν να κρίνουν σε κάθε ευκαιρία τον Έλληνα σέντερ, καθώς και η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του ήταν φανερή.
Ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιωνικό Νίκαιας και το 1991 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Το μεγαλύτερο του επίτευγμα ήταν η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου το 1996 στο Παρίσι. Από τους «πράσινους» αποχώρησε το 1999 για να μεταβεί στην Βίρτους Μπολόνια, όπου αγωνίστηκε την χρονιά 1999/00. Η καριέρα του συνεχίστηκε στον Ολυμπιακό. Ο Οικονόμου δεν κατάφερε να βγάλει την «ρετσινιά» του Παναθηναϊκού από πάνω του και δεν έγινε ποτέ «ένα σώμα» με την ομάδα του Πειραιά.
oly-pao.png
pao-osfp.png
Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης