Basket Talk

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με Αμαξίδιο: Πρεμιέρα σήμερα στο ΣΕΦ!

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με Αμαξίδιο: Πρεμιέρα σήμερα στο ΣΕΦ!
Αρχίζει σήμερα, Τρίτη (13/07), στο ΣΕΦ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο Β’ κατηγορίας με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας κι άλλων επτά ομάδων!
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φιλοξενείται το το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο Β’ κατηγορίας, το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα (13/07) και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουλίου. Ελλάδα, Λετονία, Σερβία, Κροατία, Αυστρία, Λιθουανία, Ρωσία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη μάχονται για άνοδο στην Division 1.

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στην 11:00 με τον αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Κροατία. Στις 13:30 η Αυστρία τίθεται αντιμέτωπη με τη Λιθουανία και στις 16:00 η Ρωσία παίζει με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. 
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ολοκληρώνεται, με την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Λετονία, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:15.


«Σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου ο αθλητισμός παγκοσμίως δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να πραγματοποιούνται σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ανάδειξη ενός ιδιαίτερα απαιτητικού αθλήματος, της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο και προσελκύει και φέτος το ενδιαφέρον πολλών χωρών, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του αθλήματος, αλλά και την αίγλη που έχει αποκτήσει η διοργάνωση.

Ειδικότερα, ο αθλητισμός των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί για την Κυβέρνηση ευθύνη και πρόκληση. Θεωρούμε χρέος μας και χαρά μας, ταυτόχρονα, να σταθούμε κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές ΑμεΑ και να υποστηρίξουμε όλες τις απαραίτητες δομές. Αναγνωρίζουμε ότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανταποκρίνεστε πραγματικά, με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις προκλήσεις των καιρών.


Προχωράμε την κατασκευή κλειστού αθλητικού κέντρου για Άτομα με Αναπηρία στη Ραφήνα. Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών και των αθλητριών και θα προσφέρει τις δυνατότητες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας και την καλύτερη προετοιμασία σας για τη συμμετοχή σας σε αθλητικές διοργανώσεις», ανέφερε επί του θέματος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης


Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το κανάλι της ΟΣΕΚΑ στο YouTube.

Το πλήρες πρόγραμμα

Βασιλική Καραμούζα



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης