Basket Talk

Ιωάννης Παπαπέτρου: Η «πράσινη» στροφή του πεπρωμένου που δεν μπόρεσε - και δεν ήθελε - να αποφύγει!

Ιωάννης Παπαπέτρου: Η «πράσινη» στροφή του πεπρωμένου που δεν μπόρεσε - και δεν ήθελε - να αποφύγει!
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με την ανανέωση του συμβολαίου του έβαλε ταυτόχρονη «υπογραφή» και στο ίδιο το πεπρωμένο που τον ακολουθεί...
Σχετικά Άρθρα

«Νιώθω πάρα πολύ καλά ως νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που δουλεύω και έχω ονειρευτεί από μικρός» ήταν τα λόγια του Ιωάννη Παπαπέτρου όταν ανέλαβε τα «ηνία» της ομάδας στο παρκέ.

Ή διαφορετικά, θα μπορούσε να αποτυπωθεί με το γνωμικό του Γάλλου συγγραφέα, Άλμπερ Καμύ, το οποίο κατέληγε στη δημιουργία που διαμορφώνει το πεπρωμένο σου! Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ γράφει τις δικές του σελίδες στην «πράσινη» ιστορία, χτίζοντας πάνω στις βάσεις του πατέρα του, Αργύρη

Όπως τότε, το 1998, στη φιέστα τίτλου, ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια εκείνης της σεζόν και της αντίστοιχης του 1984 επί Κορωναίο, Ανδρίτσο και Παπαπέτρου, στην αγκαλιά του οποίου βρισκόταν ο μικρός Ιωάννης που μυήθηκε στα δρώμενα του «τριφυλλιού».

Ιδού και το σχετικό βίντεο

παπαπετρου-family-696x522.jpg

Ο Ιωάννης γαλουχήθηκε μπασκετικά στα παρκέ του Ηλυσιακού και αργότερα βίωσε την αμερικανική λογική στα κολεγιακά γήπεδα των Texas Longhorns.

Όμως η συνέχεια της καριέρας του «φώναζε» Ελλάδα, σε συνάρτηση με τις εμφανίσεις του με τις μικρές Εθνικές και η καθιέρωση του ήταν πλέον δεδομένη.. Όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρέθηκαν στο δρόμο της επιστροφής του, ο Παπαπέτρου επέλεξε να ενταχθεί στους «ερυθρόλευκους», αφού εκεί ένιωσε ότι θεωρείται απαραίτητος

Δικαιώθηκε βάσει δεδομένων και επιτυχιών αφού έχοντας το δίδυμο με τον έτερο «Παπ» κέρδισαν θέση στην κορυφή της Basket League, ενώ δύο φορές η κούπα της Ευρώπης απείχε μια ανάσα! Οι διάφορες του με την ομάδα του Πειραιά τον οδήγησαν στο να βάλει τέλος σε μια 5ετη δέσμευση και λέγοντας το «όχι» σε άλλα κλαμπ άνοιξε το πεδίο του Παναθηναϊκού!

Ο Τσάβι Πασκουάλ σε μια θητεία της μετά Ομπράντοβιτς εποχής γνώριζε πως ο «Εξάστερος» είχε ανάγκη από μια παρουσία με διαστάσεις ηγετικές. Δεν ήταν ακόμη ένας «αιώνιος» που γίνεται εχθρός… Ήταν ένας φιλόδοξος νέος που αναζητούσε το βήμα που δεν είχε γίνει προηγουμένως στην καριέρα του.

Papapetrou_1.jpg

Η μετακόμιση του Νικ Καλάθη στη Βαρκελώνη, τον έφερε αντιμέτωπο με ευθύνες ανάλογες των Διαμαντίδη και Αλβέρτη, ωστόσο όλη του η πορεία τον είχε ήδη προετοιμάσει. Τα δύο χρόνια που αναφέρονται στην επέκταση του συμβολαίου και αναμένεται να τον κρατήσουν στο ΟΑΚΑ, θα είναι ακόμη πιο κρίσιμα. Πλέον γνωρίζει τι εστί αρχηγός του Παναθηναϊκού και διαθέτει όλα τα φόντα για να σηκώσει το βάρος και να «μπει» στο περιβραχιόνιο των προκατόχων του!

Το «Πάνθεον» του Παναθηναϊκού έχει αναμφίβολα μια θέση για εκείνον που δεν εγκατέλειψε την ομάδα τότε -και τώρα- που τον έχει ανάγκη. Και για να καταλήξουμε σε μία φράση που ακούγεται πολύ τελευταία… «Pap stays home!»

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης