Basket Talk

Παναθηναϊκός: Το κοσμοπολίτικο ρόστερ των 8+1 ξένων και η Basket League

Παναθηναϊκός: Το κοσμοπολίτικο ρόστερ των 8+1 ξένων και η Basket League
Πονοκέφαλο” προξενεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παικτών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν.
 
Σχετικά Άρθρα

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της στελέχωσης του ρόστερ του Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν, όχι για την ποιότητα των παικτών που θα το απαρτίζουν, αλλά για την καταγωγή τους.

 

Μέχρι στιγμής οι παίκτες που έχουν ανακοινωθεί και δε διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο είναι οι Νεμάνια Νέντοβιτς, Ντάριλ Μέικον, Κέντρικ Πέρι, Οκάρο Ουάιτ, ενώ συμβόλαιο σε ισχύ από την προγούμενη χρονιά έχουν οι Τι Τζέι Μπρέι και Χάουαρντ Σαντ-Ρος (με option). Τελειωμένη θεωρείται η προσθήκη του Τζεχάιβα Φλόιντ, ενώ άπαντες ελπίζουν και στην παραμονή του Μάριο Χεζόνια.

 

Ωστόσο, υπάρχει (και δεν υπάρχει) ένας ακόμα ξένος παίκτης. Ο λόγος για τον Άλφα Ντιαλό, που αγωνιζόταν πέρσι στο Λαύριο και υπέγραψε συμβόλαιο με τους “πράσινους” προτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας προπονητής έβαλε “φρένο” στη συγκεκριμένη μεταγραφή, μόνο που ο 24χρονος φόργουορντ αξιώνει αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ!

 

Εκτός από αυτό το “αγκάθι” με τον Ντιαλό, προέκυψε ένα ακόμα κώλυμα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι ο Κουβανός Σαντ-Ρος θα καταφέρει να βγάλει ελληνικό διαβατήριο και θα απελευθερώσει έτσι μια θέση ξένου. Εντούτοις, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν “παγώσει” και δε φαίνεται φως στην άκρη του εν λόγω τούνελ. Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός θα ήθελε κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα ξένου (πόιντ) γκαρντ, αυτό θα γίνει όμως μόνο αν ο Μπρέι βρει άλλη ομάδα και δεχτεί να αποχωρήσει. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει μια συμφόρηση στους μη γηγενείς παίκτες.

 

Κι αν αυτό δεν έχει καμία σημασία στην EuroLeagueίσα ίσα μπορεί να αποτελέσει και όφελος, τα πράγματα στη Basket Leagueείναι εντελώς διαφορετικά. Η δυνατότητα χρησιμοποίησης 6 ξένων (με όσα ισχύουν μέχρι αυτή την ώρα) θα δημιουργήσει έναν “πονοκέφαλο” στον κόουτς Πρίφτη, που θα κληθεί να “κόψει” κάποιους από τις εγχώριες υποχρεώσεις της ομάδας.

 

Πιθανότατα ο ένας που θα μείνει εκτός ελληνικού πρωταθλήματος να είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος είναι γενικότερα..εύθραυστος, άρα θα είναι σαφώς πιο φρέσκος και αποτελεσματικός στα ευρωπαϊκά ματς, απαλλαγμένος από την έξτρα καταπόνηση της Basket League. Από εκεί και πέρα, αν πίσω από τον Παπαγιάννη αποκτηθεί ένας ακόμα Έλληνας σέντερ (πχ. Καββαδάς), τότε αυτός θα ξεκουράζει τον “Big Papa”, με τον Φλόιντ να περιορίζεται σε συμπληρωματικό ρόλο μόνο στην EuroLeague.

 

Το τοπίο στο “πράσινο” στρατόπεδο θα γίνει πιο ξεκάθαρα όταν ολοκληρωθεί το “παζλ” των μεταγραφών και αφού ο Δημήτρης Πρίφτης βγάλει τα πρώτα, χρήσιμα συμπεράσματα μετά την προετοιμασία και τα φιλικά.

 

Βασιλική Καραμούζα

https://www.bnsports.gr/

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης