Basket Talk

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Οι μεγάλες προσδοκίες που έγιναν ένα επαναλαμβανόμενο restart!

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Οι μεγάλες προσδοκίες που έγιναν ένα επαναλαμβανόμενο restart!
O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θεωρείται, πλέον, ελεύθερος μετά τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και αναζητά τον νέο «σταθμό» του restart του!
Σχετικά Άρθρα

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η μπασκετική του καριέρα, μετά και την απόφαση του Ολυμπιακού να μην ενεργοποιήσει την οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, παρουσιάζονται ως η απόλυτη απόδοση της φράσης «από το Ζενίθ, στο Ναδίρ» ξανά και ξανά.

Δεν είναι, άλλωστε, πολύ μακρινή η εποχή που ο Χαραλαμπόπουλος «μάγευε» στα παρκέ με τις μικρές Εθνικές και κορύφωνε τις προσδοκίες γύρω από το όνομά του, χωρίς μάλιστα να έχει αγωνιστεί επαρκώς με κάποιο σύλλογο.  

To αδιαμφισβήτητο ταλέντο που φανέρωνε κάθε του κίνηση σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Τουρνουά με την Εθνική, μεταφράστηκε σε ένα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό όντας- τότε- 15 ετών, που συνδυάστηκε με τρία βραβεία MVP με το εθνόσημο και 4 μετάλλια τις σεζόν 2013-2017!  

Ωστόσο κάθε φορά που ο νεαρός φόργουορντ ήταν έτοιμος για το βήμα παραπάνω, κάποιο… εμπόδιο (συνήθως τραυματισμού), έβαζε τέλος στα σενάρια που γράφονταν. Η 8ετής συμφωνία του με τον «Εξάστερο» διακόπηκε νωρίτερα, με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει ήδη δοκιμάσει μία άλλη… τύχη με τα χρώματα του ΠΑΟΚ ως δανεικός (2017-18).

Το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό θα μείνει περισσότερο γνωστό για την (ατυχή) πρόβλεψη του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος είχε δηλώσει το 2014 πως «σε πέντε χρόνια θα πανηγυρίσουμε την Ευρωλίγκα με αρχηγό τον Χαραλαμπόπουλο». Η ιστορία δεν είχε να προσφέρει τίποτα από τα δύο!

d2279414fa772c2cbaf8641a5a2385d4.jpg

Το νέo, μετά τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, restart που κλήθηκε να κάνει ως παίκτης του Λαυρίου (με συμφωνία 2ετίας το 2018-19), πλέον, έγινε υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη και τα πρώτα δείγματα ήταν απόλυτα θετικά. Για μία ακόμη φορά, όμως, το «ευάλωτο» σώμα του, τον πρόδωσε και τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για τον αστράγαλό του. 

Παρόλα αυτά, η τύχη και τα μεγάλα κλαμπ τον «καλούσαν» , με γνώμονα την ηλικία του και τα περιθώρια βελτίωσης. Στα 22 του χρόνια η 4ετής προοπτική του Ολυμπιακού, έδωσε τη δυνατότητα στον Χαραμπόπουλο βρεθεί δίπλα σε κορυφαία ονόματα της Ευρώπης. Με εξαίρεση έναν επιτυχημένο δανεισμό στον Ιωνικό που διακόπηκε στο 6μηνο, ο Βασίλης προπονήθηκε δίπλα στον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Σλούκα… 

5020229.jpg

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν εκείνος που τον πίστεψε και θέλησε να του δώσει παιχνίδια. Εκείνο απέναντι στη Μπασκόνια θα αποβεί μοιραίο και μία ρήξη συνδέσμων θα τον κάνει να ακούσει ξανά τη λέξη «επέμβαση» τον περασμένο Φεβρουάριο.  

Λίγους μήνες αργότερα, ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται αποδεσμευμένος από την ομάδα του Ολυμπιακού και αναζητά τη νέα ομάδα που θα του δώσει τη δυνατότητα της «επανεκκίνησης» με το φάντασμα του ταλέντου και της χαμένης ευκαιρίας να τον ακολουθούν πιστά!  

Σταυρούλα Μουστακάτου 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης