Basket Talk

NBA: Black... Bench Matters!

NBA: Black... Bench Matters!

Τέλος εποχής σε Celtics και Blazers - με τουλάχιστον 4 rookie πρώτους προπονητές θα εκκινήσει η νέα σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Πολλά νέα πρόσωπα θα έχουν οι πάγκοι του ΝΒΑ τη σεζόν 2021-22, καθώς οι περισσότεροι οργανισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικά τον προγραμματισμό τους. Στη νέα χρονιά, 14 ομάδες έχουν παραδώσει τα ηνία τους σε αφροαμερικανούς προπονητές και 7 από αυτούς θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε καινούργιο εργασιακό περιβάλλον.

To «BN Sports» σας παρουσιάζει τις 7 αλλαγές προπονητών που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο ΝΒΑ.

Boston Celtics

Ήρθε: Ime Udoka

Έφυγε: Brad Stevens

Οι «Κέλτες» είχαν ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα. Ο Stevens είχε αναλάβει την ομάδα από το 2013 χωρίς να έχει παρουσιάσει την επιτυχία που αρμόζει σε ένα τόσο ιστορικό franchise. Ο Udoka, που τον διαδέχεται, μπορεί να μην έχει κάτσει ξανά σε πάγκο του NBA ως head coach, αλλά το ότι ήταν βοηθός του Greg Popovich για 7 χρόνια στο San Antonio ίσως να μπορεί από μόνο του μπει ως εχέγγυο.

Celtics coach Ime Udoka ready to push Boston's stars | NBA.com

Indiana Pacers

Ήρθε: Rick Carlisle

Έφυγε: Nate Bjorkgren

Παρά τις εξαιρετικές χρονιές των Brogdon και Sabonis, οι Pacers απογοήτευσαν φέτος μένοντας εκτός των playoffs. Ο Bjorkgren πλήρωσε το… μάρμαρο μετά από μόλις ένα χρόνο στην ομάδα, με τον πολύπειρο Rick Carlisle να τον αντικαθιστά για το τρίτο πέρασμα του από την Indiana.

New Orleans Pelicans

Ήρθε: Willie Green

Έφυγε: Stan Van Gundy

Οι Pelicans -με τη δυναμική του Zion Williamson- θέλουν να σταδιακά να πλασαριστούν στην πρώτη οκτάδα της απαιτητικής Δυτικής περιφέρειας. Ο Stan Van Gundy απεδείχθη ανεπαρκής και το Front Office της ομάδας αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, με τον πρώην βοηθό του Monty Williams στους Suns, Willie Green, να τον διαδέχεται.

.

Orlando Magic

Ήρθε: Jamahl Mosley

Έφυγε: Steve Clifford

Η ομάδα με το τρίτο χειρότερο ρεκόρ (21-51) πήρε την απόφαση να πάει για ολικό rebuild. Μέσα στη χρονιά έδωσε τους 3 καλύτερους παίκτες της, Vucevic, Gordon, Fournier, ενώ παρόμοια μοίρα είχε και ο επί τρία χρόνια προπονητής του Orlando, Steve Clifford, με τον Jamahl Mosley να χρίζεται για πρώτη φορά head coach έπειτα από το πέρασμα του ως βοηθός σε Denver, Cleveland και Dallas.

XVNBKL5DBRDELK7QQ5LBB44HRY.jpg

Portland Trail Blazers

Ήρθε: Chauncey Billups

Έφυγε: Terry Stotts

Πρόκειται για τη σημαντικότερη προπονητική αλλαγή της νέας σεζόν. Είναι ένα τέλος εποχής. Ο Terry Stotts μετά από 9 χρόνια στον πάγκο των Blazers αποτελεί παρελθόν. Διάδοχος του είναι ο άπειρος Chauncey Billups, κάτι που φαίνεται να μην άρεσε και τόσο στον ηγέτη του Portland, αφού οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Damian Lillard να έχει ζητήσει trade από τους Blazers.

Washington Wizards

Ήρθε: Wes Unseld Jr.

Έφυγε: Scott Brooks

Οι «Μάγοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με το Russel Westbrook στη θέση του John Wall. Όταν βρήκαν ρυθμό, οι τραυματισμοί τους χτύπησαν την πόρτα. Εν τέλει, οι τρομερές εμφανίσεις των Beal και Westbrook έβαλαν την ομάδα στα playoffs, δίχως όμως να μπορούν να καταφέρουν κάτι παραπάνω. Ο γιός του θρύλου της Washington, Wes Unseld Jr, επιλέχθηκε ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Scott Brooks.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης