Basket Talk

Η υπόσχεση του Γιάννη και οι προφητείες του Kobe

Η υπόσχεση του Γιάννη και οι προφητείες του Kobe

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πετάει στον έβδομο ουρανό, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η υπόσχεση του Γιάννη και η προφητεία του Kobe για τον ταλαντούχο νέο.

Σχετικά Άρθρα

Πενήντα χρόνια χρειάστηκαν για να γιορτάσουν ξανά στο Milwaukee. Το project των Bucks που ξεκίνησε το 2013, από το Φιλαθλητικό και το νούμερο #15 του draft, πήρε την ομάδα από το χέρι και τη οδήγησε, κυριολεκτικά, στην κορυφή της ύψιστης διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ παγκοσμίως.

Η πίστη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα του Milwaukee είναι δεδομένη μεν, με αποδείξεις δε. Βρίσκεται στον όγδοο χρόνο της καριέρας του, αλλά από τον πρώτο κιόλας δουλεύει αδιάκοπα για την προσωπική του εξέλιξή, συνεπαίρνοντας πάντα μαζί του και την ομάδα. Έγινε το πρόσωπο που δημιουργεί το κίνητρο για την ομάδα, καθώς η αφοσίωση του, το πάθος του αλλά και το πλατύ χαμόγελο (ολόκληρης της οικογένειας) γεμίζει αισιοδοξία άπαντες.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Αντετοκούνμπο, μετά τη ρούκι χρονιά τουέδωσε μια δημόσια υπόσχεση και την τήρησε με ευλάβεια και συνέπεια. «Δεν θα φύγω ποτέ από την ομάδα και την πόλη του Milwaukee, μέχρι να χτίσουμε ομάδα επιπέδου πρωταθλήματος», είπε. Επτά χρόνια και τέσσερις μέρες αργότερα ο στόχος του έχει επιτευχθεί και η πόλη που αγάπησε μέθυσε με σαμπάνια από ξέφρενους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα παρκέ, ο νεαρός Ελληνοαφρικανός ξεχώρισε στα μάτια πολλών σταρ. Με τον Kobe Bryant όμως υπήρχε μια ιδιαίτερη σχέση. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν η «αδυναμία» του Kobe, αν είχε. Ο Γιάννης το 2017 «τσίγκλαγε» τον Bryant να του θέσει μια πρόσκληση.

Ο «Mamba» τρείς μέρες αργότερα και αφού ο Greek Freak είχε κατακτήσει το βραβείο του MVP του απάντησε δημόσια και έθεσε τον στόχο του πρωταθλήματος. Ένας Αντετοκούνμπο δεν θα απογοήτευε ποτέ ένα τόσο μεγάλο είδωλο και το έκανε πράξη. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια για να το καταφέρει, αλλά έχει σημασία; Το αποτέλεσμα μετράει...

Έξι μήνες νωρίτερα από το μοιραίο δυστύχημα το Bryant, ήρθε η αναγνώριση της επιτυχίας του «Greek Freak», προφανώς και θα ερχόταν. Μαζί ήρθε όμως και η επόμενη -αυτεπάγγελτη- πρόκληση του πρωταθλήματος.

Ακόμα και αυτή την μεγαλειώδη πρόκληση, ο Γιάννης την έβγαλε εις πέρας. Από πλανόδιος πωλητής στην Αθήνα κατάφερε με τεράστια και εκρηκτικά άλματα να ξεκινήσει το μπάσκετ και να φτάσει στο πιο ψηλό σκαλί. Η «δικαίωση» του Kobe ήρθε και να είστε σίγουροι πως ο «Mamba» είναι περήφανος για αυτό το παιδί από τα Σεπόλια που τα κατάφερε όλα μόνος του από το μηδέν και χαμογελάει από κάπου εκεί ψηλά.
EPRaJ-SUEAEUi0k.jpg

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης