Basket Talk

Μilwaukee Βucks: Από τα... αζήτητα στην κορυφή του κόσμου!

Μilwaukee Βucks: Από τα... αζήτητα στην κορυφή του κόσμου!

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, οι μισοί και πλέον σημερινοί παίκτες των Μilwaukee Βucks ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αναδειχθούν πρωταθλητές του ΝΒΑ!

Σχετικά Άρθρα

Ακόμα μοιάζει απίστευτο ότι οι Μilwaukee Βucks κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBAμετά από 50 ολόκληρα χρόνια, κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από τους παίκτες των “ελαφιών”μέχρι πριν δύο χρόνια βρίσκονταν στα..αζήτητα ή φοιτούσαν ακόμα στο κολλέγιο και έψαχναν τρόπο να μπουν στην κορυφαία λίγκα του πλήνητη, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι αθλητές.

 

Ας ξεκινήσουμε όπως από τις οικείες σε εμάς περιπτώσεις. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από το 2017 μέχρι και το 2019 ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, χωρίς να τυγχάνει όμως ιδιαίτερης αποδοχής από τους οπαδούς της ομάδας. Κανείς δεν αμφισβητούσε βέβαια την ενέργεια, το πάθος και το φιλότιμο του μεγαλύτερου αδερφού του Γιάννη, αλλά από την άλλη, κανείς δεν πίστευε ότι ο Θανάσης μπορεί να παίζει σε μια ομάδα contender στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η παρουσία του «Greek Freak» στο Μilwaukee, βοήθησε τον Θανάση να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και δύο χρόνια αργότερα δικαίωθηκε απόλυτα, κερδίζοντας το πολυπόθητο δαχτυλίδι.

 

Στην Ελλάδα βρισκόταν τη σεζόν 2018-19 και ο Axel Toupane, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ούτε εκείνος είχε καταφέρει να ενθουσιάσει το αντίστοιχο κοινό των «ερυθρολεύκων». Από το Λιμάνι αποχώρησε εκτάκτως τον Απρίλιο του 2019, αφού η ομάδα δεν ήταν τυπική απέναντί του στο θέμα των πληρωμών. Μετά από μια σεζόν στη Μάλαγα, ένα πέρασμα από τη Βιλερμπάν και τη θυγατρική ομάδα των WarriorsστηνG-Leagueο δρόμος έβγαλε τον Toupane στο Ουισκόνσιν, με τους Bucks να τον εντάσσουν στο δυναμικό τους μόλις τον Μάρτιο. Η κατάληξη; Ευτυχής. 

 

Ακολούθως, ο Elijah Bryantο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το 2019, έπαιζε επίσης στο Ισραήλ, στην άσημη Χάποελ Εϊλάτ. Οι Bucks του χτύπησαν την πόρτα στα μέσα του περασμένου Μαϊου και δεν είχαν υπομονή να περιμένουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του ¨λαού”. Κάπως έτσι ο 26χρονος γκαρντ είναι σήμερα πρωταθλητής του NBA!

 

Την κολλεγιακή τους θητεία έκαναν ακόμα το 2019 οι Mamadi Diakite(Βιρτζίνια), Jordan Nwora (Λούιβιλ), Sam Merrill(Γιούτα Στέιτ), ενώ ο Justin Jackson έψαχνε να βρει τα πατήματά του μεταξύ NBA και G-League. Και οι τέσσερις φέρουν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή. 


Η λίστα δεν τελειώνει εκεί. Ο Bobby Portis, που είχε γίνει «διάσημος» τον Οκτώβριο του 2017, όταν κατά τη διάρκεια προπόνσης, έπαιξε ξύλο με τον τότε συμπάικτη του στους Chicago Bulls, Nikola Mirotic, με αποτέλεσμα να σπάσει δύο κόκαλα στο πρόσωπο του Μαυροβούνιου! Οι «ταύροι» τον τιμώρησαν αποβάλλωντάς τον για 8 παιχνίδια, ωστόσο, το στίγμα έμεινε να τον ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια της καριέρας του. Το Φεβρουάριο του 2019, οι Bulls τον έστειλαν με ανταλλαγή στους Washington Wizards. Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε με τους Knicks, όμως η ομάδα της Νέας Υόρκης τον αποδέσμευσε πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν. Με τούτα και με εκείνα έγινε κι αυτός παίκτης των Μilwaukee Βucks και μάλιστα πολύ αγαπητός στο κοινό της ομάδας, που συχνά πυκνά φωνάζει ρυθμικά «Bobby, Bobby».


Μακρά και δύσκολη τα τελευταία χρόνια ήταν και η πορεία του Jeff Teague μέχρι την ώρα της λύτρωσης με τον τίτλο του NBA. Το 2017 ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Minessota Timberwolves, όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο το Δεκέμβριο του 2018, τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ τον οδήγησε και στην πόρτα του χειρουργίου. Τελικά επέστρεψε στο παρκέ στα μέσα Ιανουαρίου του 2020, επιστρέφοντας στους Atlanta Hawks μέσω  ανταλλαγής. Διαδιακασία που θα ακολουθούσε άλλες δύο φορές, περνόντας από τους Boston Celtics και τους Orlando Magic, προτού υπογράψει με τα «ελάφια» την πρώτη Απριλίου του 2021, για να γίνει τελικά πρωταθλητής στα 33 του. 


Κάπως έτσι όλοι οι παραπάνω βρήκαν την Ιθάκη τους στο «Fiserv Forum»!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης