Basket Talk

Γιάννης Αντετοκούνμπο: 5 ανέκδοτες ιστορίες από τα πρώτα του χρόνια στο Milwaukee

Γιάννης Αντετοκούνμπο: 5 ανέκδοτες ιστορίες από τα πρώτα του χρόνια στο Milwaukee
H επιρροή των Kidd, Dudley, Westbrook, το πολύτιμο σημειωματάριο και η μέρα της καθολικής αναγνώρισης του από το Milwaukee.
Σχετικά Άρθρα

Η Mirin Fader, μέσω του συγκλονιστικού βιβλίου της, αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες γύρω από το success story του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η αγγλική έκδοση του «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια» θα κυκλοφορήσει στις 10 Αυγούστου και λίγες μέρες μετά θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.
81yY6WRZnPL.jpg

Στο βιβλίο υπάρχουν δεκάδες ιστορίες για την παραμυθένια πορεία του «Greek Freak» στο NBA και το «BN Sports» σας αποκαλύπτει 5 από αυτές.

Οι σημειώσεις που κρατούσε (και) για τα αδέρφια του
Στους παίκτες των Bucks είχε δοθεί οδηγία να κρατούν σημειώσεις, συλλέγοντας διάφορες λεπτομέρειες γύρω από το μπάσκετ, κάτι που δεν υιοθέτησαν εγκάρδια όλα τα μέλη της ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του Γιάννη, που έγραφε μανιωδώς στο τετράδιο του, πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο εθισμός του Αντετοκούνμπο με το σημειωματάριο του δεν αφορούσε μόνο τη δική του πρόοδο. Κατέγραφε την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μπορούν τα νεαρά αδέρφια του, Κώστας και Άλεξ, να έχουν πρόσβαση σε γνώσεις και εμπειρίες που ο ίδιος αποκόμιζε.

Ο… κακός Γιάννης και η επιρροή του Russell Westbrook
Το σώμα του «Greek Freak» τις πρώτες μέρες του στο NBA δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα θηριώδη εκδοχή του. Η έλλειψη μυϊκού όγκου σε συνδυασμό με το πλατύ χαμόγελο του Γιάννη, δημιουργούσαν μια πολύ… ευγενική εικόνα, από την οποία ο Αντετοκούνμπο ήθελε να απαλλαγεί ενόσω ήταν στο παρκέ. Λάτρευε τον Westbrook. Τον τρόπο παιχνιδιού του, το πάθος του, την ταχύτητα του, αλλά κυρίως την έκφραση του προσώπου του κάθε φορά που ο «Russ» πρωταγωνιστούσε σε μια μεγάλη φάση. Έτσι, ο Γιάννης αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του… mean look. Το προετοίμαζε καιρό. Συχνά, στις προπονήσεις της ομάδας έπαιρνε ένα βλοσυρό ύφος προκαλώντας το γέλιο των συμπαικτών του. Ωστόσο, στις 11 Απριλίου του 2015, μετά από μια τάπα και ένα coast-to-coast κάρφωνα κόντρα στους Knicks, o Γιάννης φρόντισε να δείξει σε όλους τη νέα του συνήθεια.

 

Ο Jared Dudley σε ρόλο μεγάλου αδερφού
Ο Dudley φημίζεται για την ηγετική παρουσία του στα αποδυτήρια των ομάδων που έχει αγωνιστεί. Τη σεζόν 2014-15 είχε φορέσει τα χρώματα των Bucks και πρόλαβε να αποτελέσει τον μέντορα του Γιάννη. Ο βετεράνος forward εκτιμούσε το γεγονός ότι ο Έλληνας παίκτης ρωτούσε για να μάθει πως να γίνει καλύτερος. Δεν «γνώριζε τα πάντα», όπως πολλοί νεαροί Αμερικανοί stars, αντιθέτως προσπαθούσε να βελτιωθεί ακούγοντας συμβουλές. Ο Dudley έβαλε κανόνες στον Αντετοκούνμπο, απαγορεύοντας του να συμμετέχει σε πάρτι. Είχε ζητήσει από τον Kidd να ξεκινά τους αγώνες με τον Γιάννη αντί γι’ αυτόν, ενώ κατά τη διάρκεια των timeouts τον καθοδηγούσε διαρκώς, δίνοντας του συμβουλές σε άμυνα και επίθεση.

Τα… καψώνια και η πίστη του Jason Kidd
O Kidd πέρασε μια τετραετία στον πάγο των Bucks (2014-18) έχοντας από την αρχή αναγνωρίσει το potential του Αντετοκούνμπο. Ο Καλιφορνέζος προπονητής είναι γνωστός για τα mind games του στην προσπάθεια να βγάλει τον πιο ανταγωνιστικό εαυτό των παικτών του. Είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής στους συνεργάτες του ότι ο Γιάννης πρέπει να δουλέψει το σώμα του. «Αν τρέξει πάνω κάτω το γήπεδο και ανασάνεις δίπλα του, θα σωριαστεί στο παρκέ. Ένα φτερό μπορεί να τον πετάξει κάτω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Στις ασκήσεις της προπόνησης επέμενε εμμονικά μέχρι να κάνει ακριβώς ότι του είχε ζητήσει. Παρουσίαζε τα λάθη του σε video ζητώντας από τον «Greek Freak» να πει μπροστά σε όλους τι θα έπρεπε να κάνει σωστά. Δημιουργούσε συχνά συνθήκες πίεσης για να προκαλέσει τον εγωισμό του. Ήθελε να αναδείξει έναν «θυμωμένο» Γιάννη, που θα έμπαινε στο παρκέ γεμάτος ψυχή και πάθος.

Το… μήνυμα σε Dunleavy και Milwaukee
Τη σεζόν 14-15 οι Bucks έχουν μπει στα playoffs αντιμετωπίζοντας του Bulls. Οι «Ταύροι» προηγούνται με 3-0 και ετοιμάζονται για… σκούπα. Ο Γιάννης, λέει στον καλύτερο του φίλο και συμπαίκτη του, Michael Carter-Williams, ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει και πως τα «Ελάφια» πρέπει να συνεχίσουν να μάχονται. Οι Bucks παίρνουν τα δύο επόμενα παιχνίδια και το Game 6 διεξάγεται στην έδρα τους. Στην αρχή αναμέτρησης, ο Mike Dunleavy γρονθοκοπεί το σαγόνι του MCW -που δεν συνεχίζει στον αγώνα- σε μια φάση που «έχασαν» οι διαιτητές. Οι Bulls έχουν πάρει διαφορά 30 πόντων, ο Γιάννης δεν έχει ξεχάσει το ύπουλο χτύπημα που δέχτηκε ο φίλος του και ορμά με μανία στον Dunleavy πετώντας τον στις κερκίδες. Αποβάλλεται, αλλά κερδίζει τον καθολικό σεβασμό των φιλάθλων που αποδοκιμάζουν εν χώρο τον Dunleavy (γέννημα-θρέμμα της πόλης). Το Milwaukee είχε πλέον καλωσορίσει στην οικογένεια του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με κάθε επισημότητα.


Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης