Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Στα 3 εκατομμύρια ευρώ το NBA buyout του Γκαρούμπα, που θα αυξάνεται κάθε χρόνο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Στα 3 εκατομμύρια ευρώ το NBA buyout του Γκαρούμπα, που θα αυξάνεται κάθε χρόνο!
Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία της Ρεάλ Μαδρίτης όταν ο Ουσμάν Γκαρούμπα μετακομίσει στο NBA
Ο Ουσμάν Γκαρούμπα βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά από μία εξαιρετική σεζόν για την ηλικία του και τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε έναν οργανισμό όπως αυτός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 19χρονος φόργουορντ, που ανταμείφθηκε για τα πεπραγμένα του στο παρκέ, κερδίζοντας μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οσονούπω θα μάθει σε ποια θέση και από ποια ομάδα θα γίνει draft στο NBA. Ωστόσο, η Ρεάλ μόνο χαμένη δε θα βγει από τη διαφαινόμενη μετακόμισή του Γκαρούμπα, αφού θα δει τα ταμεία της να γεμίζουν με «ζεστό» χρήμα. 

Όπως αναφέρει το «Basket News», στο συμβόλαιο του Ισπανού παίκτη με την «βασίλισσα» υπάρχει ένα buyout για αμερικανικές ομάδες, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, για κάθε επιπλέον σεζόν που ο Γκαρούμπα θα μένει στην Ευρώπη, αυτό το ποσό θα αυξάνεται κατά 1 εκατ. ευρώ! Επομένως, αν η ομάδα που θα τον επιλέξει στο draft αποφασίσει να τον αφήσει να πάρει κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του με τους Μαδριλένους σε Euroleague και ACB, το κέρδος για τη Ρεάλ θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. 

Τέλος, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι ομάδες του ΝΒΑ επιτρέπεται να πληρώνουν μέχρι 775 χιλιάδες δολάρια σε ένα buy out, επομένως ο Γκαρούμπα θα χρειαστεί να βάλει από την τσέπη του τουλάχιστον 2,3 εκατ. ευρώ! Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στα μέσα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου με τον Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος είχε πάρει δάνειο για να καλύψει τη ρήτρα του και να μπορέσει να ενταχθεί στο ρόστερ των Denver Nuggets. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης