Basket Talk

Ερνάντεθ εναντίον Λάμας: Από συνεργάτες στο Πεκίνο και το Λονδίνο, αντίπαλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ερνάντεθ εναντίον Λάμας: Από συνεργάτες στο Πεκίνο και το Λονδίνο, αντίπαλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!
Σέρχιο Ερντάντεθ και Χούλιο Λάμας από συνεργάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012, αντίπαλοι στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.
Σχετικά Άρθρα

Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 Αργεντινή και η οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων Ιαπωνία θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε ένα παιχνίδι (01/08, 7:40) που έχει χαρακτήρα do-or-die, αφού όποια ομάδα κερδίσει θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους «8» του τουρνουά, ενώ η χαμένη θα μείνει οριστικά εκτός συνέχειας.

hernandez_scola.jpg


Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της αναμέτρησης σχετίζεται με τους δύο άντρες που βρίσκονται στην άκρη του πάγκου κάθε ομάδας. Από τη μία ο Σέρχιο Ερντάντεθ και από την άλλη ο συνομήλικος και συμπατριώτης του Χούλιο Λάμας, οι οποίοι γνωρίζονται πολύ καλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, από τη συνεργασία τους στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες!

Ο Λάμας διετέλεσε χρέη βοηθού στο πλάι του Ερνάντεθ, εκπροσωπώντας την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008, ενώ το αντίθετο συνέβη τέσσερα χρόνια αργότεραόταν ο Ερντάντεθ ήταν assistant του Λάμας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.

Μάλιστα, μαζί οδήγησαν την Αργεντινή στο χάλκινο μετάλλιο το 2008. Για να φτάσουν εκεί είχαν ξεπεράσει στα προ-ημιτελικά την Εθνική Ελλάδας (80-78), αλλά δεν τα κατάφεραν στα ημιτελικά απέναντι στις ΗΠΑ, γνωρίζοντας ήττα με 101-81. 

lamas_japan.jpg

Εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2017 δηλαδή, ο Λάμας βρίσκεται στο «τιμόνι» της Εθνικής Ιαπωνίας, ενώ ο Ερντάντεθ επέστρεψε στην Αργεντινή ως head coach το 2015. Να σημειώσουμε ότι την περασμένη σεζόν, είχε την πρώτη του ευρωπαϊκή, προπονητική εμπειρία, αναλαμβάνοντας την ισπανική Σαραγόσα από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021, όταν και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επερχόμενο ματς δε θα καταφέρει να «σπάσει» τους ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που ενώνουν τον Ερνάντεθ και τον Λάμας, αναξέρτητα από το αποτέλεσμα. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης