Basket Talk

JaVale McGee: Ντεμπούτο 37 χρόνια μετά το θρίαμβο της μητέρας του

JaVale McGee: Ντεμπούτο 37 χρόνια μετά το θρίαμβο της μητέρας του
Ο JaValeMcGee έκανε το ντεμπούτο του στο Τόκιο, 37 χρόνια μετά το θρίαμβοτου χρυσού μεταλλίου της μητέρας του το 1984 στο Los Angeles και η ιστορία στο All-Star Game του 2011.

Η PamelaMcGeeείναι η μητέρα του JaValeκαι πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια. Επιλέχθηκε στο No2 του draftτου 1997 και αγωνίστηκε με τις ομάδες DallasDiamondsSacramentoMonarchsκαι στους LosAngelesSparks. Η Pamelaείχε μεγάλη πορεία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα NCAA(1983,1984), με την Εθνική ομάδα της Αμερικής έχει κατακτήσει 1 Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (1984), 1 Χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες (1983) και 1 Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (1983). Το 2012 η εντάχθηκε στο Hall of Fame.

Dh2pUlmW4AEvTgb.jpg

Το 1984 η γυναικεία ομάδα της Αμερικής κατέκτησε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της στο γυναικείο μπάσκετ, στο LosAngeles.

Ο JaValeMcGee, 37 χρόνια μετά από τον θρίαμβο της μητέρας του, έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Αμερικής.
Ο JaValeέχει αναδειχθεί 3 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ. Δύο με τους GoldenStateWarriors(2017,2018) και ακόμα μία με τους LALakers (2020).

OΑμερικανός center, βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του ΝΒΑ από το 2008, όπου επιλέχθηκε στο draftστο νούμερο #18, από την ομάδα των WashingtonWizards, στην ηλικία των 20 ετών. Έκτοτε oνυν παίκτης των DenverNuggets, αγωνίστηκε για πολλές ομάδες του ΝΒΑ.

Μια ιστορία που αξίζει να αναφερθεί μας γυρίζει πίσω στο 2011. Ο JaValeέλαβε μέρος στο All-StarWeekendτου 2011, ενώ συμμετείχε στο SpriteSlamDunkContest (διαγωνισμός καρφωμάτων. Ο ίδιος ήθελε να κερδίσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό για διάφορους λόγους και να γυρίσει το βραβείο στην πόλη του, το Φλίντ. Ο -τότε- centerτων Wizards, έβαλε τα… μεγάλα μέσα, με σκοπό να δώσει στον εαυτό του όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Στην δεύτερη προσπάθεια του εμφανίστηκε η μητέρα του στο παρκέ, με σκοπό να κάνει «πλύση εγκεφάλου» στους κριτές. Εισήλθε λοιπόν στον αγωνιστικό χώρο με την εμφάνιση των LosAngelesSparks, παραδίδοντας στον γιό της μια τρικολόρε μπάλα, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει στο κάρφωμα του. Η PamelaMcGeeμάλιστα ήθελε να μεγιστοποιήσει το αβαντάζ για τον γιό της και… πέρασε μια βόλτα από την κριτική επιτροπή. Χαιρέτησε και φίλησε έναν-έναν τους κριτές στο μάγουλο με νόημα.
Ο MacGeeέφτασε στον τελικό γύρο αλλά ηττήθηκε, από τον Rookieτων LosAngelesClippersBlakeGriffin, που σημείωσε ένα εκπληκτικό κάρφωμα, περνώντας από πάνω ένα αμάξι. Παρόλα αυτά η μητέρα του βρισκόταν ακόμα εκεί για να χειροκροτήσει τον γιό της.

Μάλιστα η ίδια δήλωσε: «Ήταν μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο. Είμαι πραγματικά περήφανη για τον JaVale. Μιλώντας από την πλευρά της μητέρας, για εμένα είναι νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων».



Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης