Basket Talk

Λούκα Ντόντσιτς: Αγνοεί τη λέξη ήττα όταν παίζει με τη Σλοβενία

Λούκα Ντόντσιτς: Αγνοεί τη λέξη ήττα όταν παίζει με τη Σλοβενία

Το τρομερό σερί 16-0 που τρέχει σε παιχνίδια με την Εθνική Σλοβενίας ο Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς, το παιδί θαύμα του σλοβένικου μπάσκετ παίζει από πολύ νεαρή ηλικία σαν έμπειρος άντρας και κάνει όντως..θαύματα. Ειδικά όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο. Αυτό πιστοποιείται και από το ρεκόρ 16 συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων που τρέχει στους αγώνες της Εθνικής Σλοβενίας από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Τότε, πριν τέσσερα χρόνια, η Εθνική Σλοβενίας, έχοντας στον πάγκο τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ (με τον οποίο ο Λούκα θα συνεργαστεί τη νέα σεζόν στους Dallas Mavericks) και στο παρκέ για πρωταγωνιστές παίκτες όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο νατουραλιζέ Άντονι Ράντολφ και ο μόλις 18 ετών Ντόντιτς, έφτασε αήττητη, με εννιά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στην κορυφή της Ευρώπης.

 luka_slovenia.jpg

Στα 22 του πλέον χρόνια, ο Λούκα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Σλοβενίας. Με το απόλυτο 4/4 στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Κάουνας, οι πρωταθλητές Ευρώπης τσέκαραν το εισιτήριό τους για το Τόκιο. Στο Ολυμπιακό Τουρνουά κατάφεραν ήδη να κατακτήσουν την πρώτη θέση του Ομίλου Γ' με τρεις νίκες απέναντι σε Ιαπωνία, Αργεντινή και αισχάτως Ισπανία, κερδίζοντας μια θέση στα προημιτελικά. 

Στη φάση των «8» θα βρουν απέναντι τους τη φιλόδοξη Γερμανία (03/08, 4:00). Θα καταφέρει ο Luka Magic να επεκτείνει κι άλλο το αήττητο σερί του και να οδηγήσει τη Σλοβενία στο βάθρο; Θα το δούμε στο παρκέ της «Saitama Super Arena».

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης