Basket Talk

Βασίλης Καββαδάς: Από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό σημαίνει… ευρωπαϊκή κούπα!

Βασίλης Καββαδάς: Από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό σημαίνει… ευρωπαϊκή κούπα!

Ο Βασίλης Καββαδάς αποτελεί το πιο πρόσφατο απόκτημα του Παναθηναϊκού και με έχοντας μεταβεί στον «Εξάστερο» από τον Ηρακλή θα επιχειρήσει να μπει σε ένα…ιδιαίτερο κλαμπ παικτών!

Σχετικά Άρθρα

Η απόκτηση του διεθνή σέντερ, Βασίλη Καββαδά, από την ομάδα του Παναθηναϊκού, ξυπνά στο μπασκετικό κοινό μνήμες (και τις αντίστοιχες ελπίδες) από τα 00s που είχαν πολύ θετική εξέλιξη για τον σύλλογο!

Τί συνέβη όταν Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Χατζηβρέττας και Δημήτρης Διαμαντίδης έκαναν το απευθείας δρομολόγιο από τον Ηρακλή στους «πρασίνους»; Μα φυσικά, Ευρωπαϊκό!

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Ο έτερος σέντερ και πρώην αθλητής του «Γηραιού» που κουβαλά το προσωνύμιο «Λάζος» υπήρξε από τις χαρακτηριστικές μετακινήσεις βορρά-νότου για χάρη του Παναθηναϊκού, έχοντας περάσει μία γεμάτη 5ετία στον Ηρακλή.

Έγινε μέλος του ρόστερ το 2001 και μόλις μία σεζόν αργότερα χρίστηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, όντας μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών στον τελικό της Μπολόνια! Λίγο πριν αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό με τα χρώματα της Ντιναμό Μόσχας, γύρισε ξανά στη Θεσσαλονίκη και το κλαμπ που τον ανέδειξε, το 2003!

Νίκος Χατζηβρέττας

Μπορεί να μεσολάβησε ένα διάστημα παρουσίας του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2002-2003), ωστόσο ο Παναθηναϊκός απέκτησε το 2003 τον δεύτερο Έλληνα που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Α1- μετά το Νίκο Γκάλη- την τελευταία από τις πέντε σεζόν που αγωνίστηκε στον Ηρακλή (1997-2002).

Έμελλε να γίνει από τις σημαντικότερες φιγούρες στην ιστορία του συλλόγου, αφού μαζί κατέκτησαν μεταξύ άλλων 2 τίτλους Ευρωλίγκας, το 2007 και το 2009, με εκείνη να είναι και το «λάβαρο» που μετέφερε στην Θεσσαλονίκη, για να κλείσει την καριέρα του στον Άρη.

Δημήτρης Διαμαντίδης

Σε μία ανασκόπηση της καριέρας του, παρατηρεί κανείς μικρά «λιμάνια» που γίνονται και σημεία αναφοράς. Η μετάβασή του από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό το 2004, σήμανε και την αρχή του κορυφαίου κεφαλαίου της ομάδας, σε συνδυασμό πάντα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον άνθρωπο που του παρέδωσε τα… σκήπτρα, Φραγκίσκο Αλβέρτη!

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές ευτύχησε να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης (2007,2009,2011), διαμορφώνοντας τελικά τον σημερινό «Εξάστερο». Αλλά όσα ομαδικά τρόπαια μέτρησε με τον Παναθηναϊκό, συνδέονταν με αντίστοιχες ατομικές «κατακτήσεις», όπως εκείνη του MVP της Euroleague το 2011, ή την παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα 4 φορές στην καριέρα του.

Έκλεισε μία ολόκληρη καριέρα συνεχίζοντας να φορά τα πράσινα και αυτή τη στιγμή, βρισκόμενος σε ένα άλλο πόστο, εκτός παρκέ, θα κληθεί να συμβουλέψει τον νέοΗρακλειδή, Βασίλη Καββαδά, για τα «μυστικά» της Ευρώπης!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης