Basket Talk

Επίσημη πρώτη για το Περιστέρι - Με Σαλούστρο αρχηγό τη νέα σεζόν (video)

Επίσημη πρώτη για το Περιστέρι  - Με Σαλούστρο αρχηγό τη νέα σεζόν (video)
Την πρώτη του προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε το Περιστέρι. 

Το Περιστέρι ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, νωρίτερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη προπόνηση το Σάββατο (07/08). Η ομάδα των δυτικών προαστίων μπήκε τόσο νωρίς στα βάσανα, εξαιτίας της επερχόμενης συμμετοχής στα προκριματικά του Basketball Champions League (13-17 Σεπτεμβρίου), φιλοξενώντας μάλιστα στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» τους αγώνες του Ομίλου της. 

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε στη διάθεσή του τους: Τζος Χάγκινς, Δημήτρη Μωραΐτη, Δημήτρη Κατσίβελη, Ίαν Μίλερ, Χρήστο Σαλούστρο, Τσαντ Μπράουν, Γιανίκ Μορέιρα, Τζουλιάνο Τόλα, Ηλία Μανιά και Κώστα Παπαδημητρίου. Το πρωί της Κυριακής (08/08) αναμένεται στην Αθήνα και ο Τεράν Πέτεγουει. Τη Δευτέρα (09/08) θα ενσωματωθούν οι Γιάννης Ευσταθιάδης, Γιάννης Φύτρος και Βαγγέλης Ζούγρης, που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Εφήβων. Ακόμη, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της προετοιμασίας οι έφηβοι Νίκος Φίλιππας και Σωτήρης Σταυρακόπουλος.

Αρχηγός της ομάδας τη νέα χρονιά θα είναι ο Χρήστος Σαλούστρος, ενώ δεύτερος αρχηγός θα είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης.


«Ξεκινάμε σήμερα τη νέα μας προσπάθεια για τη σεζόν που έρχεται, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Η χώρα μας περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο και εύχομαι να την ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τις λιγότερες απώλειες. Πιστεύω ότι όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε», ανέφερε σε πρώτη φάση ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων».

Στη συνέχεια συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Εθνική ομάδα πόλο που παίζει στον τελικό: «Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδιαίτερα στην Εθνική ομάδα του πόλο που βρίσκεται στον τελικό. Να τους πω ότι μας κάνουν υπερήφανους και μας δίνουν λίγη χαρά ειδικά αυτή την περίοδο»

Όσο για το Περιστέρι της νέας χρονιάς, εξήγησε: «Με τη βοήθεια της διοίκησης έχουμε φτιάξει μια ομάδα με ταλέντο, με καλούς παίκτες και αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα. Γιατί ο πρώτος μας στόχος είναι τα προκριματικά του Basketball Champions League. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό τον σκοπό. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να προκριθεί και να είναι στους ομίλους της διοργάνωσης».

Για τη φιλοσοφία που θα διέπει την ομάδα ο κόουτς Μανωλόπουλος, υπογράμμισε: «Αυτή η ομάδα θα δουλέψει σκληρά και στόχος μας είναι κάθε ημέρα να γίνεται καλύτερη. Η φιλοσοφία μας είναι να παλεύουμε για κάθε μπάλα και κάθε κατοχή! Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σκληροί, ξεκινώντας  από την άμυνά μας, και στην επίθεση να παίζουμε έξυπνα. Αν μπορούμε να βρούμε σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης θα το κάνουμε, διαφορετικά θα παίζουμε πιο στοχευμένα».



www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης