Basket Talk

Σάμις Ρέγιες: Από κορυφαίος μπασκετμπολίστας στη Χιλή, επίδοξος παίκτης του NFL!

Σάμις Ρέγιες: Από κορυφαίος μπασκετμπολίστας στη Χιλή, επίδοξος παίκτης του NFL!

Από μικρό παιδί ο Σάμις Ρέγιες ονειρευόταν να γίνει ο πρώτος Χιλιανός μπασκετμπολίστας που θα παίξει στο ΝΒΑ αλλά τελικά ίσως καταφέρει να γίνει ο πρώτος του… NFL.  

Ήταν μία πορτοκαλί «θεά» που τον τράβηξε στα γήπεδα και τον αθλητισμό, όταν ακόμη παρακολουθούσε το ΝΒΑ και ονειρευόταν να υπάρξει κάποτε μέλος του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ.  

Μεγαλωμένος σε λατινοαμερικάνικα εδάφη και έχοντας ως πρότυπα τον πατέρα του (πρώην μπασκετμπολίστα) και τον Μανού Τζινόμπιλι της… γειτονικής Αργεντινής, ο Χιλιανός Σάμις Ρέγιες ακολούθησε τον δρόμο του «παρκέ». Το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε στο πρόσωπό του, όντας μόλις 14ετών, τον οδήγησαν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στις μικρές Εθνικές της χώρας του, όπου αποτέλεσε από τα μεγαλύτερα project που θα μπορούσε να επενδύσει η Χιλή για το παραπάνω βήμα.  
hxzf2ytkzlkrmeumrnho_1.jpg

Βρέθηκε στην Φλόριντα για το γυμνάσιο North Broward και από εκεί αγωνίστηκε σε κολλέγια όπως το Tulane και το Loyola της Νέας Ορλεάνης. Όλα κυλούσαν με τον τρόπο που επιθυμούσε εκείνος, ξεπερνώντας ακόμη και το εμπόδιο μίας ξένης γλώσσας που δεν γνώριζε καθόλου.  

Μία απόπειρα του Ρέγιες στα draft το 2019 που δεν στέφθηκε με επιτυχία στάθηκε η αφορμή για να παρεκκλίνει από το μπάσκετ. Ακόμη και αν την ίδια χρονιά ξεχώρισε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, σκοράροντας 13 πόντους απέναντι στην Βραζιλία.  

Κάπου εκεί, όντας 23 ετών και αρχίζοντας να δίνει μεγαλύτερη βάση στις παροτρύνσεις του περίγυρου, ώστε να ασχοληθεί με το american football έκανε restart. Διαφοροποίησε την διατροφή του, τη γυμναστική και τη ρουτίνα του, για να βρεθεί στα δεδομένα που «ζητούσε» ένα νέο άθλημα. Η Φλόριντα ήταν και πάλι το αγωνιστικό του… σπίτι, αφού δούλεψε μέσα από το Διεθνές αναπτυξιακό Πρόγραμμα του NFL για ανερχόμενους παίκτες.
1323373516.5_1.jpg

Μία άλλη… θεά, διαφορετικού σχήματος και χρώματος, τον ανάγκασε να υποκλιθεί στο μεγαλείο της. Αυτό που αναζητά ο Ρέγιες μέσα από τη συμμετοχή του στη Washington να γίνει ο πρώτος Χιλιανός που θα αγωνιστεί στο NFL και ας σβήσει μία και καλή το όνειρο του ΝΒΑ!  

Σταυρούλα Μουστακάτου 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης