Basket Talk

Η ημέρα που ο Παναθηναϊκός συντάραξε τον κόσμο του μπάσκετ!

Η ημέρα που ο Παναθηναϊκός συντάραξε τον κόσμο του μπάσκετ!

Πέρασαν 26 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός απέσπασε το πολυπόθητο «ναι» του Ντομινίκ Ουίλκινς!

Ήταν ξημερώματα 12ης προς 13η Αυγούστου του 1995 όταν έγινε γνωστή η σύναψη της ηχηρότερης μεταγραφής Αμερικανού παίκτη του ΝΒΑ σε ελληνική, ίσως και σε ευρωπαϊκή ομάδα. Και αυτή δεν είναι άλλη από την συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον άκρως χαρισματικό Ντομινίκ Ουίλκινς!

dominic_paulos_fanela.jpg

Παύλος
και Θανάσης Γιαννακόπουλος άπλωσαν στα πόδια του Ουίλκινς 7 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια και απέσπασαν τελικά το πολυπόθητο «ναι» του Αμερικανού σούπερ σταρ, που εγκατέλειψε τους Μπόστον Σέλτικς για να ντυθεί στα «πράσινα» του Παναθηναϊκού

Ο ενθουσιασμός των πατριαρχών της «πράσινης» αυτοκρατορίας ήταν τέτοιος, που ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τα ευχάριστα νέα, τηλεφώσε ο ίδιος σε όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους της εποχής, έναν προς ένα, προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για το σπουδαίο deal.

Ο Ουίλκινς αφίχθη στην Ελλάδα φέροντας μεταξύ άλλων τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου τη σεζόν 1985-1986, 9 διαδοχικές παρουσίες σε All Star Game και δύο πρωτιές σε διαγωνισμούς καρφωμάτων. Παρά το σύνθημα των αντιπάλων που έλεγε «ήρθες στην Ελλάδα για πικ-νικ Ντομινίκ, Ντομινίκ», ο «The Human Highlight Film» απέδειξε πως δεν έκανε το διατλαντικό ταξίδι, απλά και μόνο για να σπάσει πλάκα. Βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά κούπα στην Euroleague, αναδεικνυόμενος μάλιστα MVP του Final 4 στην πόλη που γεννήθηκε, το Παρίσι.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, ακούγεται ότι παίκτες του βεληνεκούς και του ταλέντου του Ουίλκινς δεν έρχονται πλέον στη γηραιά ήπειρο, όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πια ομάδες διατεθειμένες να δαπανήσουν τόσο μεγάλα ποσά για έναν και μόνο αθλητή!

Βασιλική Καραμούζα


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης