Basket Talk

Λέικερς: Κάτι... γερασμένα παλικάρια με 8.000 αγώνες καριέρας φλερτάρουν με το δαχτυλίδι!

Λέικερς: Κάτι... γερασμένα παλικάρια με 8.000 αγώνες καριέρας φλερτάρουν με το δαχτυλίδι!

Ο φετινός σχεδιασμός των Λέικερς, έχει σκοπό να βασιστεί στην εμπειρία των παικτών που συγκεντρώνει το ρόστερ τους, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέσο όρο ηλικίας στο ΝΒΑ.

Το ρόστερ των Λέικερς, όπως έχει διαμορφωθεί για τη σεζόν 2021/22, «πλαισιώνει» τον Λεμπρόν Τζέιμς, με άλλους παίκτες που εμφανίζονται για χρόνια στα παρκέ του ΝΒΑ και… κουβαλούν την «ταμπέλα» του βετεράνου.

E7489zsUYAIcixg.jpg

Πιο συγκεκριμένα, η επιστροφή του Ντουάιτ Χάουαρντ στα 35 του, η μετάβαση μέσω ανταλλαγής του Ράσελ Ουέστμπρουκ στο Λος Άντζελες διανύοντας τον 32ο χρόνο της ζωής του, αλλά και η επιθυμία των «λιμνανθρώπων» να αποδείξουν την αξία του Καρμέλο Άντονι στα 37, συνθέτουν τη συνταγή μία πιθανής επιτυχίας.

Αν, μάλιστα, προσθέσουμε και τους Μάρκ Γκασόλ (36), Τρέβορ Αρίζα (36), Γουέιν Έλινγκτον (33) και Κεντ Μπέιζμορ, θα οδηγηθούμε στην 8άδα που ανεβάζει κατακόρυφα το μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα.

Τα 31.2 χρόνια αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό, ακόμα και από τις ημέρες πριν την έλευση του Λεμπρόν Τζέιμς, ή τις σεζόν που ο σύλλογος πραγματοποιούσε συνεχόμενες πορείες πρωταθλητισμού, όπως με τον Κόμπι Μπράιαντ.

at Staples Center on April 13, 2016 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.

Στο… κύκνειο άσμα του «Mamba», φαίνεται άλλωστε και η απόλυτη αντίθεση με την επικείμενη σεζόν, αφού μόλις 2 από τους συμπαίκτες του βρίσκονταν πάνω από 32 ετών, με το μέσο όρο να ορίζεται στα 27,1.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ, στρέφονται προς μία διαφορετική λογική, με επένδυση στο μέλλον και απέναντι στην… παλιοσειρά των Λέικερς, καλούνται να αποδείξουν ποια μέθοδος είναι πιο λειτουργική.

Σίγουρα, η συγκεκριμένη 8άδα του Λουκ Ουόλτον, αποκλειστικά με τα 7.956 παιχνίδια που καταγράφει στο ενεργητικό της (αριθμός που προκαλεί ίλιγγο) στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, μπορεί να θεωρείται φόβητρο. Το αν κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα, σε μία από τις τελευταίες (για ορισμένους) παραστάσεις τους… Ίδωμεν!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης