Basket Talk

Γιώργος Μπόγρης: Το ξεχωριστό ρεκόρ με τη φανέλα των πέντε πιο ιστορικών ομάδων της Α1

Γιώργος Μπόγρης: Το ξεχωριστό ρεκόρ με τη φανέλα των πέντε πιο ιστορικών ομάδων της Α1
Ο Γιώργος Μπόγρης μετά από μία διετία περίπου επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της ΑΕΚ και είναι έτοιμος να πετύχει ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Το «ΒΝ Sports» σας παρουσιάζει ένα... ντόμινο ρεκόρ μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του.
Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ συνεχίζει να στελεχώνει το ρόστερ της ενόψει της νέας μεταγραφικής περιόδου και ο Γιώργος Μπόγρης θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά όπλα του Στέφανου Δέδα για την ρακέτα της ομάδας του. Η μετακίνηση του Έλληνα σέντερ από την Τενερίφη στην ΑΕΚ δημιούργησε ένα μοναδικό επίτευγμα και πλέον απέχει μία συμμετοχή με τη φανέλα της «Ένωσης» για να πετύχει ένα... ιδιαίτερο ρεκόρ.

Για την ακρίβεια θα βάλει την... υπογραφή του σε ένα απροσπέραστο κατόρθωμα μέχρι και σήμερα, καθώς θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί με τις πέντε ομάδες που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας από το 1963 και έπειτα. Αρχικά ο Μπόγρης φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού (2009-11), στη συνέχεια του Άρη (2011-12), μετά του ΠΑΟΚ (2013-14) και στο τέλος του Ολυμπιακού (2017-19).

Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να προστεθούν εξίσου και οι Γιάννης Αθηναίου και Βασίλης Ξανθόπουλος αλλά ο καθένας για δικούς του λόγους δεν μπόρεσε να καταγράψει επίσημη συμμετοχή με κάποια από αυτές τις ομάδες. Ο Αθηναίου υπέστη ρήξη χιαστού πριν την έναρξη της σεζόν 2019-20 με τον Παναθηναϊκό και έχασε όλη τη σεζόν και ο Ξανθόπουλος  ανήκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και πριν ενηλικιωθεί το 2001 έλαβε μέρος στην προετοιμασία του ανδρικού τμήματος, όμως στη συνέχεια αποχώρησε από τον σύλλογο.

athi.jpg

Λίγο πιο πίσω από το κατόρθωμα του Έλληνα σέντερ βρίσκονται έξι αθλητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε τέσσερις από τις πέντε πρωταθλήτριες ομάδες στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα είναι ο Νάσος Γαλακτερός (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης), ο Δήμος Ντικούδης (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ), ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), ο Αλέξης Κυρίτσης (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός,  Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και ο Χάρης Γιαννόπουλος (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ).

Παράλληλα ο Γιώργος Μπόγρης μπήκε στο κλειστό κλαμπ των δέκα παικτών που αγωνίστηκαν αφετέρου σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στην πραγματικότητα όμως είναι οκτώ, λόγω της μη συμμετοχής σε επίσημο ματς του Αθηναίου και του Ξανθόπουλου σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Ο ένας από τους δύο ξένους αυτής της αρκετά μικρής λίστας και αυτός που έκανε την αρχή είναι ο Κροάτης, Άριαν Κόμαζετς, φορώντας τη φανέλα των «πράσινων» (1992-93), αργότερα των «ερυθρόλευκων» (1998-99) και στο τέλος της «Ένωσης» (2001-02). Τη «σκυτάλη» πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου, αγωνιζόμενος πρώτα στον Ολυμπιακό (2003-07), μετά στον Παναθηναϊκό (2003-07) και τέλος στην ΑΕΚ (2007-09). Σειρά πήρε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό (1997-01), στην ΑΕΚ (2003-05) και στον Ολυμπιακό (2009-12).

Ακόμη ένας Έλληνας σέντερ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ξεκινώντας την καριέρα του στην ΑΕΚ (2001-06), στη συνέχεια στον Ολυμπιακό (2006-11) και μετά στον Παναθηναϊκό (2016-17). Επόμενος ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος καταγράφοντας συμμετοχές με τον Ολυμπιακό (2008-09), τον Παναθηναϊκό (2012-13) και την ΑΕΚ (2018-19), ενώ τη λίστα κλείνει ο δεύτερος ξένος αθλητής, Ματ Λοτζέσκι. Ο Βέλγος παίκτης άφησε την πατρίδα του για λογαριασμό του Ολυμπιακού (2013-17), και μόλις αποχώρησε από τον Πειραιά υπέγραψε στον «αιώνιο» αντίπαλο (2017-19). Η τελευταία, πιθανόν, ομάδα στην καριέρα του ήταν η ΑΕΚ την περσινή σεζόν (2020-21).

Nίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης