Basket Talk

Κλήρωση FIBA Europe Cup: Ζόρια για Ηρακλή, μπορεί να προχωρήσει ο Ιωνικός

Κλήρωση FIBA Europe Cup: Ζόρια για Ηρακλή, μπορεί να προχωρήσει ο Ιωνικός

Αναμενόμενα δύσκολο αλλά όχι απαγορευτικό όσον αφορά την πρόκρισή τους θα είναι το έργο Ηρακλή και Ιωνικού Νίκαιας στο FIBA Europe Cup.

Ο “γηραιός” που θα ξεκινήσει πρώτος τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζοντας για τη Β προκριματική φάση την βουλγαρική Ακαντέμικ Πλόβντιβ, ομάδα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των πλέι-οφ την τελευταία σεζόν.

Αν περάσει το εμπόδιό της που είναι και το λογικό θα αντιμετωπίσει στον… τελικό πρόκρισης στη φάση των ομίλων τη νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης ανάμεσα στην ουκρανική Ντνίπρο (2η στην κανονική περίοδο, αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα της χώρας της) με την πολωνική Τρεφλ Σοπότ, ομάδα που προ δεκαετίας έπαιζε στην Ευρωλίγκα!

Θυμίζουμε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε “φούσκα” δηλαδή στο ίδιο μέρος μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου!

Αν ο Ηρακλής νικήσει στον “τελικόπρόκρισης τότε θα συμμετάσχει στον 5ο Όμιλο της φάσης των ομίλων μαζί με την τουρκική Μπαχτσεσεχίρ, τη Μόρναρ Μπαρ από το Μαυροβούνιο και μία εκ των Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Μονς (Βέλγιο) ή Λέιντεν (Ολλανδία).

Ο Ιωνικός Νίκαιας που επιστρέφει στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από 37 χρόνια κληρώθηκε στον 6ο Όμιλο μαζί με τη δυνατή βελγική Αντβέρπ (το 2019 έφτασε μέχρι το φάιναλ-φορ του BCL), την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και μία εκ των Μονς (Βέλγιο) ή Λέιντεν (Ολλανδία).

Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση συμμετείχε και το Περιστέρι στην περίπτωση που δεν προκριθεί από τα προκριματικά του BCL. Αν λοιπόν η ελληνική ομάδα δεν πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του BCL θα βρεθεί στον 7ο Όμιλο του FIBA Europe Cup μαζί με τη γερμανική Κραϊλσχάιμ και άλλες ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά του BCL και του FIBA Europe Cup.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης