Basket Talk

Εθνική γυναικών μπάσκετ: Ανοιχτός ο δρόμος πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ 2023

Εθνική γυναικών μπάσκετ: Ανοιχτός ο δρόμος πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ 2023
Βατή ήταν η κλήρωση για την Εθνική Γυναικών όσον αφορά στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2023 που θα διεξαχθεί σε Σλοβενία και Ισραήλ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχής γενόμενης από τον προσεχή Νοέμβριο θα κληθεί να αντιμετωπίσει για τον 7ο Όμιλο τις Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία και Εσθονία, αντιπάλους που αν μη τι άλλο δεν… τρομάζουν αφού δεν διαθέτουν ιδιαίτερες περγαμηνές.

Η Εθνική μας έχει τα φόντα για την πρώτη θέση που εξασφαλίζει την πρόκριση κατευθείαν στην τελική φάση διαφορετικά θα διεκδικήσει μία από τις καλύτερες 2ες θέσεις.

κληρωση_γυναικες.png

Αναλυτικά οι 10 προκριματικοί όμιλοι

1ος: Βέλγιο, Βοσνία, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία

2ος: Γαλλία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία

3ος: Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ισλανδία

4ος: Τουρκία, Σλοβενία, Πολωνία, Αλβανία

5ος: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία

6ος: Ρωσία, Μαυροβούνιο, Δανία, Αυστρία

7ος: Ελλάδα, Μεγ.Βρετανία, Πορτογαλία, Εσθονία

8ος: Ιταλία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Ελβετία

9ος: Λευκορωσία, Τσεχία, Ολλανδία, Ιρλανδία

10ος: Σουηδία, Λετονία, Ισραήλ

Την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση στους 8 προκριματικούς ομίλους καθώς και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες ομάδες δίχως να περιλαμβάνονται στα αποτελέσματά τους οι αγώνες με τις 4ες ομάδες των ομίλων τους.

Συνολικά, δηλαδή, θα προκριθούν 14 ομάδες.

Στην περίπτωση που μία από τις δύο διοργανώτριες χώρες (Σλοβενία, Ισραήλ) βρεθεί σε θέσεις πρόκρισης από τα προκριματικά την θέση της θα πάρει η αμέσως επόμενη διαθέσιμη ομάδα στην ειδική βαθμολογία των 2ων κάθε ομίλου (δηλαδή η 5η ή/και η 6η καλύτερη αντίστοιχα).

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 θα διεξαχθούν με διπλούς αγώνες μέσα σε τρία ημερολογιακά «παράθυρα». Το 1ο 11-14 Νοεμβρίου 2021, το 2ο 24-27 Νοεμβρίου 2022 και το τρίτο 24-27 Φεβρουαρίου 2023.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης