Basket Talk

Ο Θεός συγχωρεί, ο Ζοτς ποτέ!

Ο Θεός συγχωρεί, ο Ζοτς ποτέ!
Ο ισραηλινός γκαρντ Γιάμ Μαντάρ ως υπερταλέντο ξυπνάει το «θηρίο» της εκδίκησης του Ζελικο Ομπράντοβιτς για… λογαριασμούς από τα παλιά με τον πρώην «πράσινο» Γιάκα Λάκοβιτς

Όσο κλισέ και αν είναι η φράση «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», άλλο τόσο μπορεί να εξηγήσει επακριβώς ορισμένες καταστάσεις. Ο Ζελικο Ομπράντοβιτς μπορεί να… σώπασε αλλά δεν ξέχασε ποτέ το απρόσμενο αντίο του Γιάκα Λάκοβιτς από τον Παναθηναϊκό. Τώρα ήρθε η δική του στιγμή… 

Από την ημέρα που ο «Ζοτς» αποφάσισε να γυρίσει στην άκρη του πάγκου για χάρη της Παρτίζαν, έχει ενεργοποιήσει πολλές… βόμβες στο μεταγραφικό προσκήνιο. Το πιο πρόσφατο απόκτημα των Σέρβων, αφορά τον Γιαμ Μαντάρ, ο οποίος επιλέχθηκε από τους Σέλτικς στο Νο47 του φετινού draft, αλλά δεν δέχτηκε το two-way συμβόλαιο που του πρότειναν.   

Υπήρξαν πολλοί μνηστήρες που ευελπιστούσαν στην κούρσα του Ομπράντοβιτς να αναδειχθούν νικητές. Ανάμεσα τους, ο Γιάκα Λάκοβιτς, head coach της γερμανικής Ουλμ, η οποία βρισκόταν μία «ανάσα» από την απόκτηση του παίκτη λίγο πριν ο Σέρβος τεχνικός αναζητήσει ένα ταλέντο για το ρόστερ του.  

Το κατά πόσο αυτό αποτελεί μία έμμεση εκδίκηση το φανερώνει η σχέση των δύο τεχνικών, όταν ο Λάκοβιτς βρισκόταν ακόμη εντός παρκέ. 

«Όσο και να φωνάζει στα τάιμ-άουτ συμπεριφέρεται στους παίκτες λες και είναι οικογένεια του»… είχε δηλώσει κάποτε, ο Σλοβένος, αναφερόμενος στην φιγούρα του Ομπράντοβιτς και τη συνεργασία του με τους παίκτες. Μια συνεργασία που εκείνος έχτιζε επί 4 χρόνια αγωνιζόμενος στο ΟΑΚΑ (2002-2006). 

Στην παναθηναϊκή οικογένεια όμως ο Λάκοβιτς έγινε ο «άσωτος». Σε μία προφορική διαπραγμάτευση σχετικά με την παραμονή του στον «Εξάστερο», το καλοκαίρι του 2006, φέρεται να είχε συμφωνήσει και να έχει δώσει και τον λόγο του στον Ζοτς προτού… πατήσει Βαρκελώνη για τις υπογραφές με τους «μπλαουγκράνα».
Image_1.jpeg

Από εκείνο το διάστημα και έπειτα το συγκεκριμένο «όχι» αποδείχτηκε πιο βαρύ από όσο μπορούσε να αντέξει ο Ομπράντοβιτς. Η πρώτη αντίδραση ήταν να γυρίσει την πλάτη στον παίκτη στην συνάντησή τους σε ξενοδοχείο της ισπανικής πρωτεύουσας.  

Για πέντε χρόνια ο Λάκοβιτς βρισκόταν στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα διαπρέποντας στη θέση του γκαρντ, ενώ ένα σύννεφο αμφισβήτησης και προδοσίας συνέχιζε να πλανάται από πάνω του, όσον αφορούσε το πράσινο παρελθόν

Καθ’ όλη τη διάρκεια υπήρξε σωρεία εξηγήσεων από τον Λάκοβιτς, για το τι συνέβη με τον Ζέλικο, οι οποίες δεν έβρισκαν πάντα κοινό σημείο επαφής. Στην τελευταία του συνέντευξη αρκέστηκε στο ότι «δεν μιλάω συνήθως. Δεν ήταν ούτε δική μου απόφαση, ούτε δική μου επιλογή να έχουμε αυτή τη σχέση. Έτσι δεν ξέρω τι παραπάνω μπορώ να πω». 

Ο coach Γιάκα θαυμάζει τον Ζέλικο και τον ακολουθεί σαν πρότυπο. Μπορεί η ιστορία τους να ξεκίνησε με… περγαμηνές, αλλά έψαξε αγάπη να θυμίζει. Άλλωστε, ο 60χρονος Σέρβος είναι ένας θεός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως δεν μπορεί (πάντοτε) να συγχωρεί

Σταυρούλα Μουστακάτου 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης