Basket Talk

Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ: Η αργεντίνικη… φινέτσα ενός «Πολωνού» στη φαρέτρα της ΑΕΚ!

Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ: Η αργεντίνικη… φινέτσα ενός «Πολωνού» στη φαρέτρα της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε πρόσφατα τον Χουάν Βαουλέτ και υποδέχεται τον μοναδικό Αργεντινό στην ιστορία της που φέρει «επαφή» από το draft του ΝΒΑ μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ και θα παρουσιάσει στο ΟΑΚΑ τον πρώτο «αλμπισελέστε» της ιστορίας της. Το παρασκήνιο της μπασκετικής του ζωής είναι πλούσιο με… γεύση από τον κόσμο του ΝΒΑ, μέχρι και τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο γεννημένος στην Κόρδοβα, Χουάμπι, γνώρισε το μπάσκετ τόσο όταν αγωνιζόταν σε μικρή ηλικία στα γήπεδα της Αργεντινής, όσο και από τον αδερφό του, Σαντιάγκο, που επίσης βρίσκεται στα παρκέ.

Μέχρι και τα 18 του χρόνια, όπου ανδρώθηκε με τη Μπαχία υπό τις οδηγίες του αδερφού του Μανού Τζινόμπιλι, Σεμπάστιαν, είχε φορέσει τη φανέλα διάφορων εγχώριων κλαμπ, ενώ ήδη ξεχώριζε ως βασικός με τις μικρές Εθνικές της πατρίδας του.

Ωστόσο το βράδυ της 25ης Ιουνίου του 2015, αποτελεί ημερομηνία σταθμό για τον Βαουλέτ, αφού είχε ακόμη μία πρωτιά να καταγράψει.

Επιλέχθηκε στο Νο39 του draft από τους Χόρνετς και το ίδιο βράδυ γίνονται ανταλλαγή των δικαιωμάτων του με τους Νετς. Ήταν ο μικρότερος σε ηλικία που είχε συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία, αλλά οι ελπίδες του για μία θέση στο ΝΒΑ δεν ευδοκίμησαν.

Το ίδιο καλοκαίρι μάλιστα κλήθηκε στην Εθνική Αργεντινής Κ19, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Εκεί, όπου η ομάδα του αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ στην πρώτη φάση και είδε τη δική μας «γαλανόλευκη» των Ντόρσεϊ και Παπαγιάννη να τερματίζει στην 4η θέση.

Ένα μικρό πέρασμα από την Πενιαρόλ (2018/19), τον οδήγησε στο ισπανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Μανρέσα και από εκεί στο δρόμο των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Ο 25χρονος φόργουορντ τράβηξε τα βλέμματα της ΑΕΚ και είναι έτοιμος να ενταχθεί στα πλάνα του Στέφανου Δέδα

Μπορεί αυτή τη στιγμή να διατηρεί πολωνικό διαβατήριο, αλλά θα αποτελέσει τον 7ο παίκτη της Basket League με αργεντίνικηφινέτσα!

Η σχετική λίστα:

Μαρσέλο Νικόλα Παναθηναϊκός 1996-97

Ούγκο Σκονοκίνι Παναθηναϊκός 1996-97

Φαμπρίσιο Ομπέρτο Ολυμπιακός 1998-99

Χόρχε Ράκα ΠΑΟΚ 2000-01

Πέπε Σάντσες Παναθηναϊκός 2001-02

Ρούμπεν Βολκοβίσκι Ολυμπιακός 2003-04

 

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης