Basket Talk

NBA: Έξι Ευρωπαίοι free agents με προοπτική... Ευρωλίγκα

NBA: Έξι Ευρωπαίοι free agents με προοπτική... Ευρωλίγκα
Η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ακόμη αρκετοί Ευρωπαίοι παίκτες με εμπειρία από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα παραμένουν δίχως ομάδα.
Σχετικά Άρθρα

Οι ομάδες του ΝΒΑ δουλεύουν σκληρά ώστε να στελεχώσουν με τον καλύτερο τρόπο το νέο τους ρόστερ, ρίχνοντας ματιές στην «δεξαμενή» με τους ελεύθερους παίκτες, όπου υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Ευρωπαίων παικτών, οι οποίοι έχουν επιλεγεί ψηλά στα προηγούμενα draft και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν επάξια στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και τα περιθώρια στενεύουν για τους Ευρωπαίους free agents παίκτες, ενώ υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους και η λύση του υπερατλαντικού ταξιδιού. Το «BN Sports» σας τους παρουσιάζει:

cle.jpg

Aιζάϊα Χαρτενστάϊν (σέντερ, 2.13μ, 23 ετών)

Ένας από τους πιο περιζήτητους ελεύθερους παίκτες στο ΝΒΑ που δεν θα αργήσει να βρει ομάδα είναι ο Αιζάϊα Χαρτενστάϊν. Για τον Γερμανό σέντερ ενδιαφέρονται έντονα οι πανίσχυροι Μπρούκλιν Νετς και μπορούν να του δώσουν την ευκαιρία για έναν τίτλο. Την περσινή σεζόν την μοίρασε στα... δύο με τη φανέλα των Νάγκετς και των Καβαλίερς, ενώ το 2017 είχε επιλεχθεί στο Νο.47 του draft από τους Ρόκετς. Ξεκίνησε την καριέρα του από την πατρίδα του και πρόλαβε να αγωνιστεί και στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Ζαλγκίρις.

tj_leaf.jpg

Τι Τζέι Λιφ (παόυερ φόργουορντ, 2.08μ., 24 ετών)

Ο Τι Τζέι Λιφ μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη και στην πατρίδα του στο Ισραήλ αλλά διαθέτει ένα αρκετά καλό... όνομα στη Γηραιά Ήπειρο. Την περσινή σεζόν ενδιαφέρθηκε αρκετά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η Μακάμπι για να τον εντάξουν στη φροντ λάιν του ρόστερ τους. Ο 24χρονος παίκτης πέρασε από το φημισμένο κολέγιο του UCLA και επιλέχθηκε το 2017 από τους Πέισερς στο Νο.18 του draft. H επόμενη τριετία στην ομάδα της Ιντιάνα τον βρήκε κυρίως σε ρόλο... βοηθητικό, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε μόλις 7 αγώνες με τους Μπλέιζερς.

Dec 30, 2019; Minneapolis, Minnesota, USA; Brooklyn Nets guard Timothe Luwawu-Cabarrot (9) drives to the basket against the Minnesota Timberwolves in the fourth quarter at Target Center. Mandatory Credit: David Berding-USA TODAY Sports

Τίμοθι Λουαού Καμπαρό (σούτινγκ γκαρντ, 2.01μ., 26 ετών)

Ο Λουαού Καμπαρό αν και τις τελευταίες δύο σεζόν είχε σταθερή παρουσία στους Νετς δεν κατάφερε να πείσει τον Στιβ Νας για μία θέση τη νέα σεζόν. Ο Γάλλος παίκτης, ο οποίος κατέκτησε πρόσφατα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται πέντε σεζόν στο ΝΒΑ, ενώ πριν τοποθετηθεί στο Νο.24 του draft το 2016, αγωνίστηκε στην φημισμένη μπασκετική «σχολή» της Μέγκα Μπέμαξ του Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Τα αγωνιστικά του προσόντα είναι αποδεδειγμένα και εφόσον δεν βρει αυτό που ψάχνει στο ΝΒΑ πολύ πιθανόν κάποια ευρωπαϊκή ομάδα να κάνει την έκπληξη.

ntili.jpg

Φρανκ Ντιλικίνα (πόιντ γκαρντ, 1.93μ., 23 ετών)

Ο Φρανκ Ντιλικίνα είναι από τις περιπτώσεις παικτών όπου η πορεία και η εξέλιξη της καριέρας τους πήρε το... λάθος δρόμο. Οι φιλοδοξίες προς το πρόσωπό του Γάλλου γκαρντ ήταν μεγάλες από την αρχή και αυτό αποδείχθηκε από την επιλογή στο Νο.8 του draft το 2017 από τους Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης ποτέ δεν κατάφερε να βγάλει προς τα... έξω τον καλύτερό του εαυτό και η συνεργασία τους έληξε το καλοκαίρι. Πλέον ο Ντιλικίνα ψάχνει το restart στην καριέρα του που θα τον βάλει ξανά στο προσκήνιο, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι είναι ακόμη μόλις 23 ετών.

toupane.jpg

Αξέλ Τουπάν (σμολ φόργουορντ, 2.01μ., 29 ετών)

Ο τρίτος Γάλλος της... παρέας είναι ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος είναι και ο πιο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό (2018-19). Το δυνατό χαρακτηριστικό του Τουπάν είναι το μακρινό σουτ και αυτό φάνηκε στο πέρασμά του από ουκ ολίγες ομάδες στην Ευρώπη. Από το 2016 ξεκίνησαν οι... απόπειρες στο ΝΒΑ αλλά παρά τις δυσκολίες που συνάντησε δεν τα παράτησε και επέστρεψε φέτος μέσω της G-League. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον  των Μπακς και μαζί τους κατέκτησε το πρωτάθλημα, δίχως να έχει ιδιαίτερο ρόλο.

pistons.jpg

Ντεϊβίντας Σιρβίντις (σούτινγκ γκαρντ, 2.03, 21 ετών)

Ο Ντεϊβίντας Σιρβίντις από νεαρή ηλικία έβαλε τις βάσεις για μία λαμπρή καριέρα, αποκτώντας το βραβείο του πολυτιμότερου αθλητή στο ANGT της Ευρωλίγκας. Το «φαρμακερό» του σουτ του άνοιξε τις... πόρτες και αγωνίστηκε για μία τριετία με τη Ρίτας Βίλνιους στο Eurocup και είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η περσινή του σεζόν στο ΝΒΑ ήταν η «παρθενική» και αγωνίστηκε με τους Πίστονς σε 20 αγώνες με μικρή, χρονικά, συμμετοχή. Το 2019 επιλέχθηκε στο Νο.37 από τους Μάβερικς και αμέσως έγινε ανταλλαγή με τους Πίστονς.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης