Basket Talk

NBA: «Ban» στους ανεμβολίαστους αθλητές σε Νέα Υόρκη και Σικάγο

NBA: «Ban» στους ανεμβολίαστους αθλητές σε Νέα Υόρκη και Σικάγο

Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε τις ομάδες πως όσοι μπασκετμπολίστες δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα επιτρέπεται να αγωνίζονται σε Νέα Υόρκη και Σικάγο λόγω των νόμων που ψηφίστηκαν.

Το ΝΒΑ ενημέρωσε τις ομάδες ότι οι νόμοι που εκδόθηκαν πρόσφατα τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Σαν Φρανσίσκο, σχετικά με τις απαιτήσεις για τον εμβολιασμό, θα εφαρμοσθούν -συμπεριλαμβανομένων των παικτών- για τα μέλη των Νιού Γιόρκ Νικς, Μπρούκλιν Νετς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, εκτός εάν υπάρχει εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή, σύμφωνα με υπόμνημα που έλαβε το ESPN την Τετάρτη (01/09).

Αμφότερες πόλεις ψήφισαν πρόσφατα νόμους που απαιτούν κάποιο επίπεδο εμβολιασμού COVID-19. Στη Νέα Υόρκη, από τις 13 Σεπτεμβρίου, κανένα άτομο άνω των 12 ετών δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει σε «ορισμένες κλειστές εγκαταστάσεις» μέσα στην πόλη - συμπεριλαμβανομένου του Barclays Center, των Νετς και του Madison Square Garden, των Νικς, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο κλειστό γυμναστήριο χωρίς την προσκόμιση απόδειξης για λήψη τουλάχιστον μίας δόσης του εμβολίου COVID-19, εκτός εάν υπάρχει εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή.

Στο Σαν Φρανσίσκο, από τις 13 Οκτωβρίου, άπαντες άνω των 12 ετών πρέπει να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση μεγάλης κλίμακας-συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του ΝΒΑ στο Chase Center- καθώς και σε κλειστά γυμναστήρια ή άλλες εγκαταστάσεις γυμναστικής, και πάλι εκτός, εάν υπάρχει εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή.

Αυτοί οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους παίκτες των Νικς, Νετς και Γουόριορς και όχι για τα μέλη των ομάδων που επισκέπτονται για να παίξουν κόντρα σε αυτές τις ομάδες. Ο λόγος για αυτό είναι οι νόμοι τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Σαν Φρανσίσκο έχουν εξαιρέσεις για ομάδες εκτός πόλης που έρχονται σε αυτές τις πόλεις για να παίξουν παιχνίδια. Αυτές οι εξαιρέσεις, ωστόσο, δεν υπάρχουν για τις γηπεδούχες ομάδες σε αυτές τις πόλεις.

Στο υπόμνημα, το ΝΒΑ ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή (03/09), και οι 30 ομάδες του ΝΒΑ θα πρέπει να μεταφέρουν τις πληροφορίες σε κάθε παίκτη του ρόστερ τους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος και θα πρέπει να ενημερώσουν το γραφείο του πρωταθλήματος συγκεκριμένα ποιοι παίκτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως. Αναφέρει επίσης ότι, στο μέλλον, εάν μια ομάδα υπογράψει έναν παίκτη που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, πρέπει να μεταφέρει στον παίκτη αυτές τις πληροφορίες και να ενημερώσει το πρωτάθλημα ότι το έχει κάνει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης