Basket Talk

Λεάντρο Λεσκάνο: O δεύτερος Αργεντίνος διαιτητής στην ιστορία της Ευρωλίγκα!

Λεάντρο Λεσκάνο: O δεύτερος Αργεντίνος διαιτητής στην ιστορία της Ευρωλίγκα!

Ο Λεάντρο Λεσκάνο αναμένεται να διαιτητεύσει τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα και να γίνει ο δεύτερος Αργεντίνος στην ιστορία που το καταφέρνει…

Γεννημένος στη Σάντα Φε, ο Λεάντρο Λεσκάνο, έχει περάσει μία ολόκληρη ζωή παραμένοντας πιστός… στα παρκέ. Σταμάτησε να παίζει μπάσκετ όντας έφηβος και με προτροπή των γονιών του ασχολήθηκε με το χώρο της διαιτησίας. Πρόκειται για έναν Νοτιοαμερικανό διαιτητή που εδραιώνει πλέον τη θέση του σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και δίνει το βήμα για ένα… πάντρεμα φιλοσοφίας!

Τα πρώτα του βήματα έγιναν σε τουρνουά της γενέτειράς του, ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο εμφανίστηκε το 2011 στο Μπουένος Άιρες από τη FIBA. Ο Λεσκάνο, αναφέρει ως μέντορά του τον Τζεράλντο Φοντάνα, τονίζοντας: «είναι σαν τον πατέρα μου σε αυτό… όταν με γνώρισε δεν είχα καμία θέση στο Ομοσπονδιακό τουρνουά, αλλά με εμπιστεύτηκε».

To πέρασμά του από το Πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, τον οδήγησαν στο να συμπεριληφθεί στην Εθνική Ένωση.

Πλέον, στα 39 του χρόνια και με εμπειρία άνω των 20 ετών στα διαιτητικά δρώμενα, ο Λεσκάνο παρουσιάζεται ενθουσιασμένος που θα συμπεριληφθεί στην σύνθεση της Ευρωλίγκας, μετά και την πορεία του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος πρόσφατα, ανέφερε«Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, τόσο στην καριέρα όσο και στη ζωή όταν συσσωρεύεις χρόνια προσθέτεις εμπειρία και ωριμάζεις σε διάφορες πτυχές. Μου φαίνεται ότι είμαι σε καλό επίπεδο, δεν είμαι στην κορυφή της καριέρας μου, θεωρώ ότι πρέπει ακόμα να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Η κλήση μου ήταν απρόσμενη. Έμαθαν ότι θα ζήσω στη Βαρκελώνη και μου το πρότειναν».

Ο Αργεντινός διαιτητής θα είναι μεταξύ των επιλεγμένων διαιτητών της Ευρωλίγκας και του Eurocup, ενώ ο πρώτος συμπατριώτης του που κατάφερε κάτι αντίστοιχο ήταν το 2002 και 2003, ο Ραούλ Τσάβες.

Οι διοργανώσεις που έχει διαιτητεύσει: Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και Τόκιο 2020, FIBA Americas, Ευρωμπάσκετ 2017, Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U19 2015, Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών 19 2013 και 2018, Ευρωμπάσκετ U18 2014, Ευρωμπάσκετ U20 2012, Πρωταθλήματα Αμερικής, Πρωταθλήματα Νότιας Αμερικής, NBA Summer Camp στο Λας Βέγκας το 2014, Παγκόσμιο Κύπελλο Κίνα 2019,  μεταξύ άλλων.

Λεάντρο, μάλιστα, θα βρεθεί και στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που θα διεξαχθεί ανάμεσα στην Εφές, τη Μακάμπι, τον Παναθηναϊκό και την Παρτίζαν (18/19 Σεπτεμβρίου).

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης