Basket Talk

Μάικ Τζέιμς: Το παλιόπαιδο το ατίθασο!

Μάικ Τζέιμς: Το παλιόπαιδο το ατίθασο!

Ο Μάικ Τζέιμς εξακολουθεί να αναμένει πρόταση για το νέο σταθμό στην καριέρα του έχοντας πλέον σπάσει τα δεσμά του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πως και γιατί όμως έφτασε μέχρι αυτό το σημείο την καριέρα του;

Το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο. Το μπασκετικό θράσος ακόμη πιο εμφανές και απαραίτητο σε κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της. Ωστόσο όταν αυτό ξεπερνά τα όρια, «αγγίζει» τη ζωή του Μάικ Τζέιμς εντός (και εκτός) των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, που με δικές του πράξεις εμφανίζει ένα μεγάλο ερωτηματικό σε κάθε ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει.  

Η προσωπική του… αναρχία ξεκινά έντονα σε καταστάσεις που έχουν λάβει χώρα επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Τζέιμς βρισκόταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη και προτού καλά, καλά καταγράψει συμμετοχή με τον «Εξάστερο», ο Αμερικανός γκαρντ τίθεται εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες περνώντας και την πόρτα του χειρουργείου.  

Ο λόγος; Ο Πεδουλάκης του ζήτησε να αποχωρήσει από μία προπόνηση μετά από διαφωνία των δύο τους και εκείνος πέρασε το χέρι του από την πρώτη τζαμαρία που συνάντησε μπροστά του.  

Δύο χρόνια αργότερα, ο Τζέιμς θα υπογράψει συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο, με την οποία θα «δέσει» άμεσα και θα κάνει τον τεχνικό των Ιταλών, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, να του δώσει σημαντικό ρόλο στο παρκέ. Η ρήξη και στη δική τους σχέση, όμως, δεν θα αργήσει να έρθει!  

Στη διάρκεια ενός αγώνα στο πλαίσιο της Euroleague, το σύστημα που υπέδειξε ο τεχνικός της Αρμάνι, έφερε την έντονη διαμαρτυρία του Τζέιμς, κάτι που έγινε φανερό και στον τηλεοπτικό φακό.  

Η συνεργασία τους συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της χρονιάς και όλα έβαιναν καλώς για τον… ασυγκράτητο γκαρντ, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα εμπόδια ανάμεσα σε εκείνον και τον νέο του προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.  

Η περσινή σεζόν ήταν κομβική για την εξέλιξη της καριέρας του. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές βρέθηκε ο Τζέιμς εκτός ομάδας μετά από παρότρυνση του Έλληνα τεχνικού. Διαμάχες στις προπονήσεις, η περιβόητη άδεια για οικογενειακούς λόγους που δεν του παραχωρήθηκε ποτέ και το time-out στο παιχνίδι με την Ούνιξ Καζάν, στο οποίο ο Ιτούδης τον έστειλε στα αποδυτήρια, έφεραν την αρχή του… τέλους από τις «Αρκούδες».  

Ο παίκτης αναζήτησε την τύχη του στο ΝΒΑ και τους πολλά υποσχόμενους Νετς. Μετά από δύο 10ήμερα συμβόλαια, κέρδισε μία θέση στην ομάδα μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο.

Ο πολυτελέστατος αυτός κόσμος, ωστόσο, δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία και έτσι αναγκάστηκε έστω προσωρινά να επιστρέψει στην Ευρώπη και να προπονείται με τη Β ομάδα της ΤΣΣΚΑ, τα... τσικό όπως όριζε το συμβόλαιό του μέχρι που το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου κατάφερε μέσω του ατζέντη του να μείνει ελεύθερος και να βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης της νέας του ομάδας. Μέχρι να... φύγει κακήν κακώς και από αυτή!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης