Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Θέλαμε πολύ να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τίτλους»

Μπαρτζώκας: «Θέλαμε πολύ να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τίτλους»
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Media Day του Ολυμπιακού. 

Δηλώσεις στην κάμερα της Nova, στο περιθώριο της Media Day του Ολυμπιακού στην Euroleague, παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος επανέλαβε την σημασία της επιστροφής της ομάδας στην Basket League, χαρακτήρισε την ομάδα καλύτερη από πέρσι, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσθήκες των Μουσταφά Φαλ και Τάιλερ Ντόρσεϊ. 

Για το τι θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν: 
«Η φιλοσοφία κάθε προπονητή είναι να εξελίσσει το μπάσκετ και νομίζω αν δεν αλλάζεις με όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ όπως η αλλαγή των κανονισμών, η εξέλιξη της αθλητικότητας και η βελτίωση της ταχύτητας εκτέλεσης θα μείνουν λίγο έξω από τις εξελίξεις. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα και να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στις απαιτήσεις της Euroleague, γιατί η Euroleague είναι το πιο σκληρό πρωτάθλημα τόσο όσο έχει να κάνει με το μέταλλο που πρέπει να έχεις, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου, καθώς είναι πιο σκληρό από το ΝΒΑ. Κάτι που έχουν παραδεχτεί όλοι. Και οι προπονητές, αλλά και οι παίκτες που έρχονται από το ΝΒΑ και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο παιχνίδι και την ένταση του».

Για το τι καινούριο θα εμφανίσει ο Ολυμπιακός στο παρκέ: «Αυτό που είπαμε και πέρσι είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπει σε μία νέα εποχή αναφορικά με τον χρόνο. Ήδη ο Σπανούλης σταμάτησε, ο Πρίντεζης είναι στα 36. Οπότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δημιουργήσει μία νέα συνθήκη με το πνεύμα της ομάδας και είναι μία διαδικασία που προφανώς δεν μπορεί να γίνει σε έναν χρόνο. Ξέρω φυσικά ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει, το βάρος της φανέλας και τις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά δεν γίνεται μία ομάδα που έχει πάρει δύο φορές την Euroleague, έχει πάει δύο φορές σε Final Four, να την αλλάξεις και να είσαι και πάλι στο ίδιο επίπεδο. Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα κι αυτό ήταν η προηγούμενη χρονιά. Και αυτή που έρχεται τώρα θεωρούμε ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ήδη και παίκτες που απέδειξαν ότι μπορούν από την περασμένη σεζόν».

Για την προσθήκη του Φαλ«Γράφεται και συζητιέται ότι έψαχνα πάντα ευέλικτους ψηλούς, δεν είναι αλήθεια. Πάντα έψαχνα γρήγορους ψηλούς, αν κάποιος έχει αυτό το χαρακτηριστικό κι είναι επίσης 2μ15, είναι το καλύτερο. Συνήθως όμως, τέτοιοι παίκτες πάνε στην Αμερική. Αυτοί που είναι πολύ ταλαντούχοι, έχουν αθλητικότητα και ταχύτητα, είναι δύσκολο να τους βρεις στην Ευρώπη. Έτσι προσαρμόζεσαι σε πιο κοντούς παίκτες. Από την άλλη, παραδέχομαι πως υπάρχει μια στροφή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όσον αφορά το μέγεθος. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν δύο ομάδες που παίζουν με δύο seven footers (άνω του 2μ11 δηλαδή) στην πεντάδα. Πέρσι, για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε τη σεζόν με τον Βενσάν Πουαριέ και τον Έντι Ταβάρες μαζί. Οπότε πρέπει να έχεις κι εσύ κάτι τέτοιο. Το να βρεις έναν τέτοιο παίκτη δεν είναι εύκολο, υπάρχουν συμβόλαια στη μέση. Φέτος ήμασταν προνοητικοί και κάπως τυχεροί, υπογράψαμε τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος κατά την γνώμη μας έχει στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη της χρονιάς».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Γυρνώντας στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλαμε να πάρουμε ακόμη έναν γηγενή πρώτης γραμμής. Με κάποιον τρόπο μεγαλώσαμε τον ελληνικό κορμό, μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί. Αυτή την στιγμή είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ που έχουμε. Βέβαια, πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι έχουμε ογδόντα παιχνίδια τη σεζόν. Ο γυμναστής μας είπε ότι βάσει του μέσου όρου, στην EuroLeague, λείπουν δύο παίκτες από κάθε αγώνα. Αυτό είναι ένα δεδομένο για κάθε ομάδα. Το ευτύχημα είναι να μην είναι στην ίδια θέση. Υπάρχει ακόμη και τώρα, ας μην το ξεχνάμε, η πανδημία. Πέρσι προς την αρχή της σεζόν δυστυχώς τέσσερις παίκτες μας νόσησαν, επειδή νόσησα κι εγώ μετά το τέλος της χρονιάς, ξέρω κι εγώ πόσο δύσκολο είναι να επανέλθεις σε καλή κατάσταση. Έχουμε μια θέση ξένου, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με βάση τις συνθήκες».

Για την επιστροφή του κόσμου και την επιστροφή στη Basket League: «Καταρχήν το να παίζεις με κόσμο είναι περισσότερο από το αλάτι στο φαγητό. Δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς κόσμο. Για εμάς στον Ολυμπιακό ξέρετε πόσο σημαντικό είναι. Όπου και να παίζουμε έχει κόσμο. Ξέρω ότι οι βοηθοί μου δεν θα έχουν κανένα ρεπό όλο τον χρόνο. Θέλαμε πολύ να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τίτλους. Μακάρι η χρονιά μας να τραβήξει πολύ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και να φτάσουμε να τελειώσουμε τα τελευταία ματς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης