Basket Talk

Στενεύει ο κλοιός για Άρη και ΑΕΚ, κίνδυνος να μείνουν χωρίς παίκτες

Στενεύει ο κλοιός για Άρη και ΑΕΚ, κίνδυνος να μείνουν χωρίς παίκτες
Άρης και ΑΕΚ πιέζονται ασφυκτικά από τον χρόνο και τα ban.
Η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις ελληνικές ομάδες πλησιάζει επικίνδυνα και η άμμος στην κλεψύδρα της ΑΕΚ και του Άρη αδειάζει.  Το ημερολόγιο δείχνει 16 Σεπτεμβρίου, αλλά τόσο η «Ένωση», όσο και ο «Αυτοκράτορας» έχουν ανοικτές εκκρεμότητες σε ότι αφορά τα ban που τους έχουν επιβληθεί από τη FIBA αλλά καθόλου χρόνο, αφού οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις ξεκινάνε! Ας εξετάσουμε όμως τα δεδομένα που ισχύουν για κάθε ομάδα ξεχωριστά. 

 

Άρης 

Το προσεχές Σάββατο (18/09) ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Από τα 8 ban που είχε να αντιμετωπίσει στις αρχές του καλοκαιριού, ο Άρης έχει καταφέρει να σβήσει τα 6. Τα δύο που απομένουν αφορούν παλαιότερες οφειλές προς τους Μάικλ Τζένκινς και Βίκτορ Σανικίτζε. Το τελευταίο είναι μάλιστα και το πιο δύσκολο από όλα, παρόλο που ο 35χρονος Γεωργιανός, εκτός από παίκτης, υπήρξε και τεχνικός διευθυντής στην ομάδα. Ουσιαστικά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δύο ημέρες περιθώριο (σσ. σήμερα Πέμπτη 16/09 και αύριο Παρασκευή 17/09) για να διευθετήσουν αυτές τις δύο υποθέσεις, ώστε να μπορέσουν έστω την τελευταία στιγμή το Σάββατο (18/09) το πρωί να βγάλουν τα δελτία για τους νέους τους παίκτες που αγωνίζονταν πέρσι εκτός Ελλάδας. 


Αν τα πράγματα δεν κυλήσουν σύμφωνα με αυτό το πλάνο, τότε ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα μπορέσει να έχει στη διάθεσή του τους Ολιβιέρ Χάνλαν (πέρσι έπαιζε στον Ηρακλή, αλλά το καλοκαίρι αγωνίστηκε σε μία λίγκα στον Καναδά), Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, Έρικ Λόκετ, Ζίριους Ουίλιαμς και Σακούρ Τζούστον. Αυτό βέβαια θα δυσκολέψει κατά πολύ το έργο της ομάδας, που βασίζεται αρκετά στην επιθετική προσφορά αυτών των παικτών. 

Αν η ΕΟΚ προχωρήσει στην έκδοση των δελτίων των παραπάνω χωρίς να έχει απαλλαγεί ο Άρης από τον «βραχνά» των ban, τότε η διαδικασία θα είναι παράτυπη. Οι παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εμφανίζονται στο ρόστερ της ομάδας στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ είναι οι Θωμάς Κώττας, Όμηρος Νετζήπογλου, Γιάννης Σιδηροηλίας, Κυριάκος Πετανίδης, Στέλιος Πουλιανίτηςκαι Σταύρος Σχίζας. 


iraklis-aris-pagos_1.jpg

Αν η ΕΟΚ προχωρήσει στην έκδοση των δελτίων των παραπάνω χωρίς να έχει απαλλαγεί ο Άρης από τον «βραχνά» των ban, τότε η διαδικασία θα είναι παράτυπη. Οι παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εμφανίζονται στο ρόστερ της ομάδας στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ είναι οι Θωμάς Κώττας, Όμηρος Νετζήπογλου, Γιάννης Σιδηροηλίας, Κυριάκος Πετανίδης, Στέλιος Πουλιανίτης και Σταύρος Σχίζας. 


ΑΕΚ

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται η ΑΕΚ η οποία είναι ακόμα φορτωμένη με 7 ban και έχει μπροστά της μόλις οκτώ ημέρες για να τα τακτοποιήσει, αφού το πρώτο επίσημο ματς για τη σεζόν θα το δώσει στο Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα κόντρα στον Προμηθέα το Σάββατο 25 του τρέχοντος. Η «Ένωση» έφτασε μέχρι και τα 14 ban στις 12 Αυγούστου, χρειάστηκε δηλαδή 34 ημέρες για να ξεφορτωθεί τα μισά από αυτά, και έχει τώρα 8 μέρες για τα υπόλοιπα επτά.

Αν δεν καταφέρει να τα εκμηδενίσει εγκαίρως, ο Στέφανος Δέδας θα πορευτεί χωρίς τους Μπράιαν Ανγκόλα, Στέφαν Γέλοβατς, Κινό Κολόμ, Μάνι Χάρις, Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ, Έρικ Γκρίφιν, αλλά και χωρίς τους Γιώργο Μπόγρη, Νίκο Παππά, οι οποίο έπαιζαν αντίστοιχα σε Τενερίφη και Ζιελόνα Γκόρα. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος υπέστη πέρσι ρήξη χιαστών στο τέλος της περασμένης σεζόν, όταν έπαιζε στον Ιωνικό Νίκαιας, δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίξει και αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση το Δεκέμβριο. 


dedas_2.jpg

Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ στην έσχατη περίπτωση θα κληθεί να αγωνιστεί μόνο με τους Αντρέα Πετρόπουλο, Δημήτρη Φλιώνη, Παναγιώτη Φιλιππάκο, Δημήτρη Μαυροειδή και όσους έφηβους διαθέτει στο ρόστερ της, σύνθεση που δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού. 

Και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν τα ίδια για την έκδοση δελτίων από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Το αν εν τέλει οι δύο ελληνικές ομάδες καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα, έστω και τελευταία στιγμή, μένει να φανεί τα επόμενα 24ωρα.  

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης