Basket Talk

NBA: Καλοβλέπει την επαναφορά των αγώνων σε ανοιχτά γήπεδα

NBA: Καλοβλέπει την επαναφορά των αγώνων σε ανοιχτά γήπεδα
Θα επιστρέψουν τα παιχνίδια του NBA σε ανοιχτά γήπεδο; Διόλου απίθανο! 
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΝΒΑ στα θέματα Στρατηγικής και Αναλυτικών Στοιχείων, Έβαν Γουάς, η Λίγκα εξετάζει την πιθανότητα διεξαγωγής αγώνων σε ανοιχτά γήπεδα! 

Η ιδέα επανήλθε στο προσκήνιο μετά την πρωτοβουλία που πήρε η MLB (η επαγγελαμτική λίγκα του μπέιζμπολ) και διοργάνωσε ένα παιχνίδι σε ένα τεράστιο χωράφι με καλαμπόκια στην Αιόβα, γνωστό ως «Field of Dreams», αφού εκεί είχε γυριστεί και η ομώνυμη ταινία το 1989. 

Η MLB έστησε εκεί ένα γήπεδο 8.000 θέσεων, ενώ ο πληθυσμός του Ντάιρσβιλ υπολογίζεται σε 4.300 κατοίκους, το οποίο φέρνει αρκετά σε αχυρώνα και έχει χειροκίνητους πίνακες που δείχνουν το σκορ.  Στο παιχνίδι, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Αύγουστο του 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν οι Σικάγο Γουάιτ Σοκς και οι Νιου Γιορκ Γιάνκις. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτα να πάρετε μια αρκετά καλή γεύση. 


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ οι τιμές κάποιων εισιτηρίων ξεπέρασαν τα 1.000 δολάρια! Ως εκ τούτου, το NBA μπήκε σε σκέψεις για να ένα αντίστοιχο εγχείρημα. 

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας έχει να κάνει με το υλικό του δαπέδου, γιατί δε θέλουμε να έχουμε τραυματισμούς. Αν είναι ξύλινο παρκέ πχ. και βρέξει θα υπάρχει υγρασία. Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν. 

Το έχουμε διερευνήσει και θα συνεχίσουμε να το συζητάμε. Προφανώς, το παιχνίδι "Field of Dreams" ήταν απίστευτα επιτυχημένο. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχει πυροδοτήσει κάποιες συζητήσεις και χρήζει εξερεύνησης. Αλλά οι υλικοτεχνικές προκλήσεις ενός αγώνα μπάσκετ έξω είναι πολύ περισσότερες από ένα παιχνίδι μπέιζμπολ, το οποίο, έτσι κι αλλιώς διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο», ανέφερε ενδεικτικά ο Γουάς.

Εξάλλου δε θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στις 11 Οκτωβρίου του 2008 οι Ντένβερ Νάγκετς και οι Φοίνιξ Σανς έδωσαν ένα αγώνα επίδειξης στο Ίντιαν Ουέλς Τένις Γκάρντεν της Καλιφόρνια, παρουσία 16.000 θεατών. Ωστόσο ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός, αφού είχε χαμηλή για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασία και αρκετό αέρα, δυσκολεύοντας κατά πολύ τους παίκτες των δύο ομάδων να αποδώσουν. Οι Νάγκετς είχαν πάρει την νίκη με 77-72, ενώ αμφότερες οι ομάδες σούταραν με λιγότερο από 40% ευστοχία και είχαν βάλει αθροιστικά 3 τρίποντα από τα 27 που επιχείρησαν. Μέχρι και οι βολές ήταν πρόβλημα. Η ομάδα του Ντένβερ, αστόχησε 20 φορές από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», όπου βρέθηκε συνολικά 38 φορές. 

Αυτή η μέτρια έως κακή πρώτη εμπειρία δεν ήταν αρκετή για να αποθαρρύνει το NBA. Την επόμενη σεζόν οι Σανς επέστρψαν στο ίδιο ανοιχτό γήπεδο και γνώρισαν ήττα με 104-101 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος, ενώ το 2010 η ομάδα από το Φοίνιξ επικράτησε με 98-90 των Ντάλας Μάβερικς.

Μιά δεκαετία αργότερα και η ιδέα έχει επανέλθει δυναμικά σε πρώτο πλάνο, ενώ δεν αποκλείεται να ξαναγίνει πράξη πολύ σύντομα. Εξάλλου ,οι δυσκολίες και οι τυχόν αστοχίες του παρελθόντος μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγό για μια πιο ολοκληρωμένη και επιτυχημένη εμπειρία. 

Βασιλική Καραμούζα


www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης