Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές, διαμηνύει η κυβέρνηση στην Ταϊλάνδη

Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές, διαμηνύει η κυβέρνηση στην Ταϊλάνδη
Παρά τις εκκλήσεις νωρίτερα σήμερα για το αντίθετο, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών
Απέρριψε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης το αίτημα της εκλογικής επιτροπής να αναβληθούν οι εκλογές, μετά τα έκτροπα που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Η εκλογική επιτροπή απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθυστερήσει τη διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες σημειωτέον έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου, έως ότου υπάρξει «αμοιβαία συναίνεση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».
Από την πλευρά τους, πάντως, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη διεξαγωγή εκλογών ωσότου η πρωθυπουργός Yingluck Shinawatra παραιτηθεί.
«Οι εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν κανονικά», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει στην κυβέρνηση να καθυστερήσει τις εκλογές».
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ταϊλάνδης, οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα σε 60 ημέρες από τη διάλυση της βουλής, δηλαδή έως την 9η Φεβρουαρίου 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης