Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η συρρίκνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Αργεντινής – «Απώλειες» 1,25 δισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα

Συνεχίζεται η συρρίκνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Αργεντινής – «Απώλειες» 1,25 δισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα
Στα 8,01 peso ανά δολάρια η ισοτιμία του εγχώριου νομίσματος
Δίχως τέλος συνεχίζεται η μείωση των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος στην κεντρική τράπεζα της Αργεντινής, καθώς η υποτίμηση του peso ασκεί διαρκείς πιέσεις.
Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της χώρας «έχασε» την προηγούμενη εβδομάδα αποθέματα αξίας 1,25 δισ. δολαρίων, ελέω της ισχυρής «βουτιάς» του εγχώριου νομίσματος την προηγούμενη εβδομάδα.
Η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διακυμάνσεις του peso, καθώς η ασκούμενη πολιτική είναι υποστηρικτική προς το εγχώριο νόμισμα.  
Σημειώνεται πως το peso υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 15% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 8,01 peso/δολάριο.
Τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος διολίσθησαν για το 2013 κατά 6,3 δισ. δολάρια, καθώς οι απώλειες μόνο για το δ’ 3μηνο άγγιξαν τα 4,1 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται  πως τον Ιανουάριο του 2011 τα αποθέματα άγγιζαν τα 52,6 δολ., ενώ σήμερα βρίσκονται κάτω από τα 28,3 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης