Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την πλάτη στον τοίχο ο Netanyahu – Απειλές από υπουργούς του: Το σχέδιο Biden σημαίνει παράδοση, θα παραιτηθούμε

Με την πλάτη στον τοίχο ο Netanyahu – Απειλές από υπουργούς του: Το σχέδιο Biden σημαίνει παράδοση, θα παραιτηθούμε
Σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ 
Σχετικά Άρθρα

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως είναι ο ισραηλινός πρωθυπουργός, όχι μόνο λόγω της κατάστασης στη Γάζα και τις διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία, αλλά και από τους δικούς του, τους κυβερνητικούς εταίρους.
Ένας από τους ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους του Netanyahu κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι επιχειρεί να εξωραΐσει το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, απειλώντας εκ νέου πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Itamar Ben-Gvir είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του πως ο Netanyahu τον κάλεσε να διαβάσει το προτεινόμενο σχέδιο, αλλά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν του έδωσαν το έγγραφο.
Οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να συνεπάγεται την ανατροπή της Hamas, είπε.
Ένα άλλο σκληροπυρηνικό μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Yoel Smotrich, ο οποίος έχει επίσης απειλήσει πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το Ισραήλ αποδεχθεί το προτεινόμενο σχέδιο, διεμήνυσε ότι το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Hamas.
«Η επικίνδυνη πρόταση για την οποία μίλησε ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) Biden», υπογράμμισε ο Smotrich, «δεν δεσμεύει την κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ».
«Εάν, Θεός φυλάξοι, η κυβέρνηση αποφασίσει να αποδεχθεί αυτή την πρόταση για παράδοση, εμείς δεν θα είμαστε μέρος της», είπε σε υποστηρικτές του και προειδοποίησε τον Netanyahu ότι θα τον βρει απέναντί του εάν επιλέξει «την παράδοση και την ήττα» στον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης