Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times - Στήριξη στον Juncker για την προεδρία της Κομισιόν από την Καγκελάριο Merkel

tags :
Financial Times - Στήριξη στον Juncker για την προεδρία της Κομισιόν από την Καγκελάριο Merkel
Τη στήριξη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel έχει κερδίσει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker για την προεδρία της Κομισιόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, o πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναδεικνύεται σε φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Επικαλούμενοι διαφορετικές πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, η βρετανική εφημερίδα μεταδίδει ότι ο Juncker έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Anglea Merkel.
Ένας αξιωματούχος μάλιστα δήλωσε ότι η Merkel τηλεφώνησε στον Juncker, για να τον διαβεβαιώσει προσωπικά ότι έχει την στήριξή της.
Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, οι περισσότεροι ηγέτες της ΕΕ, εκ των οποίων και η Merkel, τον ενθαρρύνουν να κατέβει υποψήφιος.
Πράγματι, μπορώ να πω ότι δεν τον ενθαρρύνουν απλώς, αλλά τον καλούν να κατέβει».
Πάντως, σύμφωνα με τους F.T, εκπρόσωπος της Καγκελαρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση και το ΕΛΚ θα αποφασίσει τον Μάρτιο για τον υποψήφιο στην προεδρία της Κομισιόν.
Αντίπαλοι του Juncker στην κούρσα του χρίσματος για την προεδρία της Κομισιόν, είναι ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Jyrki Katainen και ο Επίτροπος Michel Barnier.
Επίσης δεν αποκλείεται το χρίσμα να διεκδικήσει και ο Valdis Dombrovskis, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από πρωθυπουργός της Λετονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης