Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Περισσότεροι από 1.100 μετανάστες διασώθηκαν χθες στη θάλασσα της Σικελίας

Ιταλία - Περισσότεροι από 1.100 μετανάστες διασώθηκαν χθες στη θάλασσα της Σικελίας
Το ιταλικό ναυτικό εντόπισε εννέα πλοιάρια, που μετέφεραν μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική
Περισσότερους από 1.100 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε εννέα πλοιάρια, εντόπισε και διέσωσε χθες το ιταλικό ναυτικό στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Σικελίας.
Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από ελικόπτερα του Ναυτικού, συμμετείχαν τέσσερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Ακόμη δεν έχουν δοθεί πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα των μεταναστών, όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα πλοιάρια προέρχονταν από τη Βόρειο Αφρική.
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των μεταναστών που αποβιβάζονται στις ιταλικές ακτές δεκαπλασιάστηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Φιλίπο Μπουμπίτσο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μέσα στις πρώτες 30 ημέρες του έτους έφτασαν στη χώρα 2.156 άνθρωποι, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 είχαν φθάσει μόλις 217.
Η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, σημειωτέον, εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής «Μάρε Νόστρουμ» που από κοινού Ιταλία και Μάλτα έχουν αναπτύξει, προκειμένου να διασώσουν τους παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης