Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή Ουκρανών με 500 νεκρούς στο Kharkiv – Marochko (Ρωσία): Πλήξαμε όλη τη στρατιωτική υποδομή τους

Σφαγή Ουκρανών με 500 νεκρούς στο Kharkiv – Marochko (Ρωσία): Πλήξαμε όλη τη στρατιωτική υποδομή τους
Oι Ρώσοι έπληξαν τις στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών σε όλη σχεδόν την περιοχή του Kharkiv
Τουλάχιστον 500 νεκρούς μετρούν οι Ουκρανοί τις τελευταίες ημέρες στο Kharkiv, το οποίο τελεί υπό τις διαρκείς επιθέσεις των Ρώσων.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, o Andrei Marochko, στρατιωτικός ειδικός, υποστήριξε πως οι Ρώσοι έπληξαν τις στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών σε όλη σχεδόν την περιοχή του Kharkiv.
Όπως αναφέρει, λόγω των πληγμάτων αυτών, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να αντιμετωπίζει «σοβαρές δυσκολίες» με την επιμελητεία και την εκκένωση των τραυματιών.
«Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και το πυροβολικό πραγματοποίησαν μαζικές επιθέσεις σε περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένος εξοπλισμός, προσωπικό και αποθήκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας…
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες σε υλικοτεχνική υποστήριξη, σε προμήθεια υλικών και τεχνικών μέσων αλλά και στην εκκένωση τραυματιών.
Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε έως και 500 στρατιώτες, σε περισσότερα από 20 οχήματα και σε περίπου 10 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατα παραδοθέντων από χώρες του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Marochko, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός έπληξε τη στρατιωτική υποδομή του εχθρού «σχεδόν σε όλη την περιοχή του Kharkiv».

«Παράθυρο»… για Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα «παράθυρο» για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να μπορέσουν να εγκαταλείψουν το Kharkiv υποστηρίζει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και συνταγματάρχης από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, Vitaly Kiselev.
Ωστόσο, ο Kiselev διεμήνυσε πως αν και θα υπάρξουν ελεύθεροι δρόμοι για τους Ουκρανούς, όλος ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός αναμφίβολα θα καταστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης