Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Rehn προς Γαλλία και Ιταλία – «Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα»

Αυστηρό μήνυμα Rehn προς Γαλλία και Ιταλία – «Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα»
Υποβαθμίζει τις ανησυχίες για τις αποφάσεις του γερμανικού Δικαστηρίου ο Rehn
Μήνυμα επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων απέστειλε σε Γαλλία και Ιταλία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Olli Rehn.
Ειδικότερα, ο Φιλανδός Επίτροπος προέτρεψε Παρίσι και Ρώμη να επιταχύνουν τα μεταρρυθμιστικά τους προγράμματος, προκειμένου να ενισχύσουν την εθνική ανταγωνιστικότητα.
«Γαλλία και Ιταλία πρέπει να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να καταστήσουν τις οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς Francois Hollande και Enrico Letta, αντίστοιχα.
Παράλληλα, κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να διαχειριστεί τη συρρίκνωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων διαμέσου της επιβολής μεταρρυθμίσεων και όχι διαμέσου της λιτότητας.
Νωρίτερα, να υποβαθμίσει τις ανησυχίες για τις αποφάσεις του Ανώτατου Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ επιχείρησε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn.
Λαμβάνοντας θέση επί του θέματος, ο επίτροπος Rehn διεμήνυσε - προς πάσα κατεύθυνση - πως η ΕΚΤ διαθέτει ισχυρό οπλοστάσιο, ικανό να θωρακίσει την ευρωπαϊκή οικονομία.
"Η ΕΚΤ έχει ένα μεγάλο μπαζούκα", ήταν τα ακριβή λόγια του επιτρόπου Rehn, ο οποίος έδωσε το παρών σε συνέδριο του Reuters.
Yπενθυμίζεται εδώ ότι την Παρασκευή το Ανώτατο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι παραπέμπει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το μείζον θέμα νομιμότητας (ή μη) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
Eστιάζοντας στο έτερο μείζον θέμα των τελευταίων εβδομάδων, ήτοι τις "χαμηλές πτήσεις" του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ο Rehn παραδέχθηκε πως τα επίπεδα του 0,8% παραμένουν πολύ μακριά από το στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό 2%.
"Η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων με στόχο να εξασφαλίσει την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό", εξήγησε ο Rehn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης