Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βροχή» οι αποκαλύψεις για το τραπεζικό σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος - Πως trader της Lloyds «εξυπηρέτησε» την BP

«Βροχή» οι αποκαλύψεις για το τραπεζικό σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος - Πως trader της Lloyds «εξυπηρέτησε» την BP
Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών οι τραπεζικοί κολοσσοί
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση των τραπεζών σχετικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος.
Αυτή τη φορά το πρακτορείο Bloomberg, αποκαλύπτει πως ένας trader του τραπεζικού ομίλου Lloyds παραχώρησε πληροφορίες στον πετρελαϊκό κολοσσό BP, για deal 500 εκατ. ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, ο Martin Chantree, ο οποίος εργαζόταν ως trader συναλλάγματος στη Lloyds τα τελευταία εννέα χρόνια, κατηγορείται ότι ειδοποίησε trader της BP, για τα σχέδια της βρετανικής τράπεζας, να προχωρήσει σε swap 300 εκατ. στερλινών με δολάρια. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο trader, έλαβε χώρα στις 10:53 τοπική ώρα και μέσα στα επόμενα 7 λεπτά, η στερλίνα υποχώρησε κατά 16 μονάδες βάσης έναντι του δολαρίου.
Στις 11:00 ακριβώς, όταν πλέον άρχισε να πουλά και η Lloyds, η συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας υποχώρησε στα 1,7590 από 1,5815 έναντι του δολαρίου.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2013, ο εν λόγω trader της Lloyds, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.
«Αντιμετωπίζουμε τις καταγγελίες αυτού του είδους με μεγάλη σοβαρότητα και ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες που προέκυψαν», απαντά η Lloyds.
«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, και επειδή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε εικασίες για τα αποτελέσματά της αυτή τη στιγμή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τραπεζικός όμιλος.
Υπενθυμίζεται ότι τραπεζικοί κολοσσοί έχουν μπει στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών σε 10 χώρες σε όλο τον πλανήτη.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων.
Ήδη μεγάλες τράπεζες, όπως η γερμανική Deutsche Bank, έχουν αρχίσει να απολύουν traders που φέρονται να εμπλέκονται στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης