Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην τουρκική Δικαιοσύνη προσφεύγει το YouTube - Ζητά την άμεση άρση του αποκλεισμού του

Στην τουρκική Δικαιοσύνη προσφεύγει το YouTube - Ζητά την άμεση άρση του αποκλεισμού του
Την προσφυγή κατέθεσε δικηγόρος της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ζητείται να γίνει ο ιστότοπος «άμεσα» προσβάσιμος
Στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ο ιστότοπος YouTube, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός του στην Τουρκία, τον οποίο σημειωτέον διέταξε η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της ηχογράφησης μιας συνομιλίας για τη Συρία, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Την προσφυγή κατέθεσε δικηγόρος της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ζητείται να γίνει ο ιστότοπος «άμεσα» προσβάσιμος, επισήμανε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την άρση της απαγόρευσης του YouTube, η οποία επιβλήθηκε στις 27 Μαρτίου από την κυβέρνηση Ερντογάν στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας», μετά τη δημοσιοποίηση ηχογράφησης μιας εμπιστευτικού χαρακτήρα συνεδρίασης, στην οποία τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Ωστόσο, το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε αργότερα να αποκλείσει την πρόσβαση σε 15 βίντεο και ανακοίνωσε πως ο αποκλεισμός του YouTube θα παραμείνει εν ισχύι όσο τα βίντεο αυτά δεν αποσύρονται.
Παράλληλα, το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο απαίτησε την Τετάρτη την άρση απαγόρευσης που είχε επιβληθεί πριν από δύο εβδομάδες στο δίκτυο Twitter, κρίνοντας ότι αντιβαίνει στην ελευθερία της έκφρασης.
Η πρόσβαση στο Twitter είχε αποκλεισθεί στις 20 Μαρτίου με απόφαση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την αναμετάδοση τηλεφωνικών υποκλοπών που τον εμπλέκουν σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Τελικά, η κυβέρνηση εφάρμοσε την απόφαση των δικαστών, αν και ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν σέβεται αυτή την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης