Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google - Εξαγόρασε την εταιρεία ρομποτικής Savioke

tags :
Google - Εξαγόρασε την εταιρεία ρομποτικής Savioke
Δεν έγινε γνωστό το τίμημα
Την εταιρεία ρομποτικής Savioke εξαγόρασε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και διαδικτύου Google, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Το τίμημα εξαγοράς της εταιρείας, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ, δεν έγινε γνωστό.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία ρομποτικής δεν έχει παρουσιάσει κάποιο προϊόν στην αγορά, ωστόσο έχει ανακοινώσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.
Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.
Η Savioke ιδρύθηκε μόλις πέρυσι, ωστόσο, ο επικεφαλής της, Στιβ Κάζινς, διαθέτει εμπειρία στον χώρο, έχοντας εργαστεί για τη δημιουργία του ρομπότ PR2, μιας μηχανής που πραγματοποιεί δοκιμές σε κώδικα λογισμικού.
«Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η ώρα που τα ρομπότ θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρέως στην αγορά των υπηρεσιών», τόνισε ο Στιβ Κάζινς στο BBC.
«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας, αλλά πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη ενώ η αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη», σημείωσε.
«Υπάρχουν λίγα παραδείγματα αξιοποίησης ρομπότ σε νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν υποβοηθητικά στη δουλειά των χειρούργων, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομες μηχανές ικανές να βοηθήσουν τον άνθρωπο» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης