Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας) – Παράλογο το πρόστιμο των 10 δις ευρώ που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην BNP Paribas

tags :
Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας) – Παράλογο το πρόστιμο των 10 δις ευρώ που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην BNP Paribas
Το πρόστιμο αφορά συναλλαγές της τράπεζας με κράτη, στα οποία η Δύση είχε επιβάλλει κυρώσεις
Στη διαμάχη των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ και της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 10 δις δολαρίων που προτίθενται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη γαλλική τράπεζα.
«Το πρόστιμο πρέπει να είναι αναλογικό και λογικό. Το ποσό αυτό δεν είναι λογικό», υποστήριξε ο Fabius μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα ως εταίρος και όχι μονομερώς.
Όπως είπε ο Fabius, εάν το πρόστιμο επιβληθεί και διατηρηθεί σε αυτό το ύψος, τότε θα πρόκειται για «ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα» καθώς θα αποτελεί παράδειγμα «μιας άδικης και μονόπλευρης απόφασης».
Επιπλέον, ο Fabius υποστήριξε ότι εάν πράγματι το πρόστιμο ανέλθει στα 10 δις δολάρια, τότε θα πληγεί σφόδρα η τράπεζα με συνέπεια να μειωθεί και η χορήγηση δανείων για τις γαλλικές επιχειρήσεις.
Η προειδοποίηση αυτή του Fabius γίνεται μόλις δύο ημέρες πριν από την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama στη Γαλλία και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande.
Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ προτίθενται να επιβάλλουν στη BNP πρόστιμο μεγαλύτερο από 10 δισ. δολάρια για τις συναλλαγές που έκανε με χώρες, όπως το Σουδάν, η Κούβα και το Ιράν, στις οποίες είχαν επιβληθεί εμπορικές κυρώσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης