Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google - Προβαίνει σε διαγραφές αποτελεσμάτων, που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία αναζήτησης προσωπικών ονομάτων

Google - Προβαίνει σε διαγραφές αποτελεσμάτων, που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία αναζήτησης προσωπικών ονομάτων
Συμμορφώθηκε με οδηγία της ΕΕ
H Google Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι προβαίνει, πλέον, σε απομάκρυνση αποτελεσμάτων της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της, στο πλαίσιο του νέου κανονισμού περί του «δικαιώματος να λησμονηθούν» της ΕΕ.
Ο κανονισμός παρέχει στους ιδιώτες το δικαίωμα να αιτηθούν την απομάκρυνση κάποιου αποτελέσματος που προκύπτει κατά την αναζήτηση του δικού τους ονόματος.
Η τεχνική υποδομή του δικτύου αναζήτησης έχει ήδη ενημερωθεί από τους τεχνικούς, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση της διαγραφής των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, ενώ ορισμένοι ιδιώτες έχουν λάβει ηλεκτρονική επιστολή με την οποία ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε η εκπλήρωση των αιτημάτων τους.
Αν και κάποιες διασυνδέσεις έχουν διαγραφεί από τη λίστα των πιθανών αποτελεσμάτων, εντούτοις η διαδικασία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και λίγες είναι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία.
«Αυτή είναι μια νέα διαδικασία για μας. Κάθε αίτηση πρέπει να αξιολογηθεί μεμονωμένα, και δουλεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την επεξεργασία των αιτήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η Google έστησε μια ηλεκτρονική φόρμα για την αποστολή των αιτήσεων, οι οποίες μέσα σε ένα μήνα άγγιξαν τον αριθμό των 41 χιλ.
Πολλοί, από την άλλη πλευρά, ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην απόφαση, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, ενώ θέτει την Google – μια ιδιωτική εταιρεία – στην θέση του κριτή.
Η ανταπάντηση που ήρθε από τους ακτιβιστές υπέρ
της ιδιωτικής ζωής, είναι ότι τα αποτελέσματα θα αφαιρούνται από τις ατομικές αναζητήσεις των συγκεκριμένων ονομάτων και όχι συνολικά από τα αποτελέσματα της Google.
Έξυπνη κρίνεται η απόφαση Google να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της ΕΕ.
Λειτουργεί ως κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους του κολοσσού, που αντιμετωπίζει και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές σε πολλά άλλα θέματα, όπως το φορολογικό.
Αποδέχτηκε, επίσης, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, την επιθυμία της ΕΕ να μην εμφανίζεται ένδειξη ότι έχουν αφαιρεθεί αποτελέσματα, κατά τη διαδικασία της αναζήτησης, αν και αρχικά είχε δηλώσει το αντίθετο.
Αντ 'αυτού, η Google την Πέμπτη πρόσθεσε την κωδικοποιημένη προειδοποίηση «Ορισμένα αποτελέσματα μπορεί να έχουν αφαιρεθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης